VAŠEM ŠEFU SE TO NE BI DOPALO: 7 modnih grehova poslovnog stila

1. Kratki krojevi

Jedan od odevnih komada koje nikako ne bi trebalo da oblačite za posao (osim ukoliko ne radite kao promoter na plaži ili vam je ovakva garderoba u opisu posla) su mini suknje i šortsevi. Delovaćete neozbiljno i pomalo provokativno. Ovakve “krpice” sačuvajte za noćne izlaske. Nemojte se odlučivati za dužinu iznad kolena.

2. Providni materijali i duboki dekolte

Ovo je takođe “zabranjeno voće” u svetu poslovnog stila. Vulgaran i provokativan izgled nije reprezentativan ako želite da ostavite dobar utisak na vaše poslovne partnere.

3. Šljokice i “sav taj sjaj”

Takođe komadi odeće koje je bolje da sačuvate za noćni izlazak. Previše blještavila može delovati neozbiljno vaših kolegama i šefu.

4. Previše ležeran stil

Odaće utisak drugima u vašem radnom prostoru da ne vodite puno računa o svom izgledu, što može i loše uticati na vašu karijeru. Pocepane farmerke, šljampave dukseve i trenerke ostavite za one lenje vikende kod kuće ili parku.

5. Japanke

NIKAKO ih nemojte nositi na posao, osim ako ne radite na plaži! Izgledaćete neprofesionalno i kao da ste tek izašli iz kreveta i zaboravili da obujete cipele.

6. Veliki šeširi

Skrenuće pažnju na vas. Ali NEGATIVNU. Niste pošli na modnu pistu ili izlet, zato ostavite šešir za neku drugu priliku.

7. Šarene helanke i kratke majice

Sve što previše naglašava vašu građu, što je preusko ili se veoma pripija na delovima tela koji su ipak za pokrivanje (barem kada ste na poslu) nije za kancelarijske prostore. Potrebno je imati svedeni stil, a ne da na sebe privučete pažnju na negativan način.

Izvor: mogujatosama.rs