Ovo bi mogla da bude Arsenalova sezona

BEOGRAD, 22. oktobra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger izjavio je da veruje da njegova ekipa, iako veoma mlada, ove sezone može da osvoji jedan ili više trofeja.

Londonski klub nije osvojio neku titulu od 2005. godine, kada su "tobdžije" trijumfovale u FA kupu.

Arsenal trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli engleske Premijer lige, a u prva tri kola takmičenja u Ligi šampiona osvojio je sedam bodova.

"Svestan sam da već četiri godine nismo osvojili trofej, ali smo veoma blizu i verujem da će ova sezona biti naša. To ne kažem da bih zadovoljio vlasnike kluba, već zato što sam ubeđen u kvalitet i sposobnost ekipa", reako je Venger za klupski sajt. 

On je podsetio da je prošlo tek tri meseca od početka sezone i da će trka za trofeje biti veoma naporna i neizvesna.

"Sada je oktobar i svesni smo da će biti izuzetno teško. Trofeje će uzeti onaj koji bude imao kontinuitet, mudrost i jedinstvo ekipe do samog kraja. Uvek ima perioda koji su teški, ali tada moramo da pokažemo svu svoju snagu", naveo je francuski trener.

Venger je istakao da je Arsenal pravi primer kako se do kvaliteta ekipe ne stiže samo kupovinom najskupljih igrača.

"Nije sve u tome da 'upumpate' nova u klub. Ipak ima i malo magije u fudbalu, ali u Arsenalu. Razvili smo ekipu koja je u poslednjih pet sezona u vrhu engleskog fudbala. Lakše je razvijati igrače kada su vam u klubu od 16. godine, jer oni tada istovremeno uče i da vole klub i ono što Arsenal predstavlja", zaključio je on.

Pogledajte još