SIN POLICAJCA UBIO MLADIĆA: Pucao mu u glavu dok je puzao

Dušan Vlašić (22), sin policajca iz Inđije, ubio je Miodraga Mirića (24) ispred kafića „Zeka Rodžer“. Vlašić se predao 12 sati posle zločina, dok je Mirić preminuo na licu mesta.

Miodrag Mirić je u kafić došao u ponedeljak uveče sa prijateljima. U toku večeri ga je Vlašić pozvao telefonom i on je izašao ispred kafića.

Otišao kući po pištolj

– Mladići su se tu posvađali i potukli, a Vlašić je otišao do kuće i uzeo pištolj. Kada se vratio, Miodrag je već odlazio iz lokala. Ponovo su se potukli i on mu je najpre ispalio tri metka u noge. Ranjeni Miodrag je pokušao da ustane, da pobegne od Dušana, ali mu je Dušan ponovo prišao. Ispalio mu je još dva hica u glavu. Nije mu bilo spasa. Ostao je da leži mrtav na ulici – priča prijatelj ubijenog mladića.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan Vlašić je sin policajca. U porodičnoj kući živi sa majkom, braćom i njihovim suprugama.

– Dušan jeste problematičan, ali nismo očekivali ovako nešto. Najgore od svega je što poznajemo porodicu Mirić i znamo da je Mića bio dobar mladić – kroz suze nam je rekla rođaka Vlašića. Ona je dodala da ne zna šta je mogao da bude motiv ubistva.

– Pretpostavljam da su se poznavali odranije, ali nisam čula da je Dušan ikada imao nekakav problem sa njim. Svi smo znali da se Dušan povremeno drogira i uvereni smo da je zločin počinio u takvom stanju – potreseno nam je ispričala rođaka. Ona je navela da su se zaprepastili kada su čuli za zločin.

– Dušanova braća su besna na njega. Ovaj stariji bi se od muke zapalio – kazala nam je rođaka.

Ispred njihove kuće bio je i Dušanov starij brat.

– Šta da vam kažem kad mi je brat idiot! Ovo nije smeo da uradi – naveo je mladić i ušao u kuću.

U domu Mirića juče su se našli brojni rođaci i prijatelji.

– Ni mi ne znamo šta se tačno dogodilo, samo su nam javili da je naš Mića ubijen – rekao nam je Miodragov teča.

Porodica Mirić je u Inđiji poznata kao dobra i vredna. Prema rečima komšija, oni se bave uzgojem bikova.

– Miodrag je radio sa braćom, tako vredne dece u okolini nema. Jadni roditelji, šta ih je snašlo – ispričale su komšije.

Ubica poznat policiji – BIO U ZATVORU ZBOG TUČE

Dušan Vlašić je odranije dobro poznat policiji. Kako Kurir saznaje, on je bio nekoliko puta hapšen i osuđivan, a u zatvoru je proveo nekoliko meseci zbog povreda koje je naneo drugu u tuči.

– Vlašić je hapšen zbog narkotika, oružanih pljački i tuče. Nedavno je u centru grada brutalno pretukao mladića, koji je nakon toga operisan – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Izvor: Blic / Kurir