CRNA NOĆ U BG-U: Teška saobraćajna nesreća, devojka kritično

Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima je pet osoba povređeno, od kojih jedna teže, izjavila je jutros dežurni lekar u Hitnoj pomoći Milica Radaković. Dve osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 01.35 časova u Ulici Radoja Dakića.

 
Ženska osoba stara 29 godina zadobila je kontuziju glave i nosa, prelom desnog ručja i kako se sumnja, potres mozga, zbog čega je prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, istakla je Radaković. Muškarac star 31 godinu tom prilikom zadobio je ortopedske povrede i hematom na licu, kazala je dežurni lekar u Hitnoj pomoći.

U udesu oko 21.15 časova na autoputu kod Beogradske arene devojka stara 22 godine zadobila je ortopedske povrede, a žena stara 31 godinu imala je povredu glave, rekla je Radaković.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 22.15 časova u Makedonskoj ulici, a devojka stara 20 godina žalila se na bol u grudnom košu, navela je Radaković. Radaković je istakla da su svi pacijenti prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 06.00 časova obavila 126 intervencija od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 258 intervencija od kojih 78 na javnim mestima, precizirala je Radaković. Lekarima su se tokom noći najčešće obraćali srčani bolesnici sa bolom u grudima i hipertenzijom i astmatičari, dodala je Radaković.

Izvor: Blic

Pogledajte još