Pakao koji smo sami stvorili i u njemu svesno učestvovali

Da, Atina Ferari, jedna u nizu ličnosti bez zanimanja, bez profesije, bez lika i dela dostojnog predstavljanja javnosti, na najpogrdniji način se izražavala o ubijenoj maloletnici Tijani Jurišić. I sada se sa tom informacijom suočavamo na naslovnim stranama tabloida kao sa nečim skandaloznim.

Nema sumnje, skandalozno je, ružno i tužno preko svake mere. Ali na to smo pristali. Gledanošću smo dali "legitimitet" svim rijaliti programima do sada pa i ovom groznomornom, sačinjenom isključivo od ličnosti koje su tu jer pred kamerama imaju smelosti da urade sve. Baš sve. Od skidanja, neprikriovenog seksa, najužasnijeg vređanja pa i ostrvljivanja na nevine žrtve. Mediji jesu proizvodili starlete, svo to krdo imena bez biografije, u nedostatku pravih zvezda i zbog deficita skandala. Do nas je bilo da li će se ova sorta devojaka, ništa manje i muškaraca, pristiglih niotkuda i spremnih na sve, primiti i ustoličiti u javnom prostoru. Interesujući se za njihove živote, klikćući na svaki link koji ih se tiče, gledajući sve njihove fotografije, pokazali smo ne samo da ih prihvatimo već da su nam bile neophodne.I nama, gladnim sadržaja i ugušenih prostaklukom i prazninom, i medijima gladnim zarade.

Onda smo dobili ovo o čemu danas pričaju svi. Tamo gde ništa nije sveto ne može biti sveta ni uspomena na mučki ubijenu devojčicu. A mi smo taj pakao pustili u svoje živote.

M.Š.

Pogledajte još