BESPREKORAN PEDAGOG: Slike golog učitelja procurile na net, ali ga škola vratila na posao

Još se nije slegla prašina posle otkrića da je nastavnica matematike i hemije u jednoj austrijskoj školi drogirala i silovala svoje đake, a izbio jenovi skandal.

Naime jedan učitelj iz Gornje Austrije, slikao sepotpino goi fotografije postavio na internet, zbog čega su ga optustili iz škole. Međutim, posle odluke suda ipak moraju da ga vrate na posao kako bi nastavi da predaje. Sud je odbacio sve optužbu protiv učitelja i presudio da moraju ponovo da ga zaposle. Opštinsko školsko veće potvrdilo je ovu informaciju za austrijske medije.

Greh ovog nastavnik je što se slikao se za jedan internetportal o bodibilderimaali bez ijednog komada odećei na sebi, kao od majke rođen. Kad se za to doznalo u njegovoj školi odmah jedobio otkaz.Iako je tužba odbačena i njemu dozvoljeno da se vrati na svoje staro radno mesto, on je odlučio da se prebaci u drugu školu. Međutim, kako se dobar glas brzo širi, a loš još brže o njegovim golišavim fotografijama ubrzo su obaveštene i nove kolege, učenici i njihovi roditelji.

„To je moja velika greška iz prošlosti“, rekao je nastavnik komentarišući svoje fotografije.

Međutim i pored "loše" reputacije zbog golišavih slika, Školsko veće potvrdilo je da je kao nastavnik i pedagog „besprekoran“.

iZVOR: Kurir

Pogledajte još