HOROR U ČAČKU: Starica vezala unuka lancima za drvo

Nadežda Mihajlović (76) iz Čačka vezala je svog dvoipogodišnjeg unuka lancima za drvo u njihovom dvorištu. Zlostavljanje su prijavile komšije, nakon čega su reagovali policija i Centar za socijalni rad iz Čačka. Baka je rekla policiji da je vezala dete jer je bilo nemirno.

Kako Kurir prenosi, baka Nadežda je čuvala unuku i dvoipogodišnjeg D. M. jer su njihovi majka i očuh bili kod lekara.

- Komšije su čule plač i zapomaganje deteta. Bile su šokirane kad su videle dete vezano lancem za drvo u dvorištu zgrade u kojoj stanuju. Prema njihovim rečima, žena je stajala pored mališana i vikala na njega - kaže za Kurir izvor iz istrage.

- Kad su došli policajci, zatekli su detetovog očuha, koji je negirao da se tako nešto dogodilo. Ipak, baka je kasnije priznala šta je učinila - dodaje izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, Nadežda je tokom saslušanja plakala i pravdala se da to nije učinila s namerom da zlostavlja dete.

- Moj unuk je veoma nemiran, plašila sam se da ne istrči na ulicu, a ja ne mogu da ga stignem. U isto vreme čuvala sam i unuku i nisam znala šta da radim. Vezala sam ga samo da ga zaplašim jer je bio neposlušan. Bio je vezan nekoliko minuta - pravdala se baka.

Ona je objasnila da dečakova majka boluje od karcinoma.
- Očajna sam, moja ćerka Slobodanka je teško bolesna i prognoze su veoma loše. Bila sam uznemirena i u strahu da se deci nešto ne dogodi. Neću tako nešto nikad ponoviti - rekla je starica.

Policija je o ovom slučaju obavestila tužilaštvo i Centar za socijalni rad, koji će preuzeti slučaj. U čačanskom centru za socijalni rad potvrdili su nam da je baka unuče vezala, ali nisu želeli da otkriju da li se radi o lancima.

- Ne mogu da vam kažem čime je dete bilo vezano, to su osetljive stvari. Mi radimo na tom slučaju od kada se incident dogodio i obilazićemo ih svakodnevno. Upućeni smo u probleme koje ima ta porodica, ali ovde nema ni govora o zlostavljanju. Starica je samo upotrebila neodgovarajući vaspitni metod - rečeno nam je u Centru za socijalni rad u Čačku.

Izvor: Kurir.rs

Pogledajte još