ON ĆE ŽALITI DO KRAJA ŽIVOTA: Priča o majci i sinu koja tera suze na oči!

Samo što nisam propao u zemlju i želeo sam da moja majka jednostavno nestane. Kada sam je ponovo video, rekao sam joj da me sramoti, i da je bolje da umre! Moja majka nije ništa odgovorila, samo me nemo gledala. Nisam zastao ni trenutak da razmislim o tome šta sam joj rekao, bio sam toliko ljut.

Bio sam nezainteresovan za njena osećanja… Želeo sam da odem od kuće i nikad više da je ne vidim. Učio sam puno i teško. Tako sam dobio priliku da odem u Singapur na studije. Tamo sam se oženio , kupio kuću i dobio decu. Bio sam srećan i zadovoljan svojim životom. Ali jednog dana, moja majka je došla da me poseti.

Nije me videla godinama niti je ikad videla svoje unuke. Pojavila se na vratima. Moja deca su počela je ismevaju … Ja sam se izvikao na nju: ” Kako si se usudila dođeš u moju kuću i da mi plašiš decu ? Samo tako si se pojavila nepozvana. Idi odavde odmah! ” Moja majka je samo tiho odgovorila – ” Oprostite , mora da sam pogrešila kuću ” – i nestala … Nakon nekoliko godina , dobio sam pismo.

Pozvan sam na godišnjicu mature. Ženu sam slagao da moram da idem na poslovni put. Posle proslave, iz neke radoznalosti svratio sam do svoje rodne kuće. Kada su me videli , susedi su mi rekli da je umrla. Ni jednu suzu nisam pustio. Predali su mi jedno pismo, za koje su mi rekli da je od nje…

” Sine moj dragi , mislila sam na tebe svo vreme. Oprosti što sam došla do tvoje kuće i preplašila tvoju decu. Bilo mi je drago kada sam čula da si uspeo u životu. Žao mi je što sam ti uvek bila teret i sramota. Vidiš, kada si bio dete, dogodila se jedna nesreća u kojoj si izgubio oko. Kao majka nisam mogla podneti da odrasteš bez jednog oka.

Lekari su te pregledali i rekli mi da je nemoguće da ikada progledaš. Ja sam ti onda dala jedno svoje oko… Bila sam ponosna da znam kako ce moj sin gledati i videti svet za mene, s tim okom.

S ljubavlju, uvek uz tebe ,

Tvoja majka “

Nadlanu / izvor: sigma.ba