BLUD I RAZVRAT NA SVE STRANE: Evo koji je najporočniji grad na svetu

U gustoj džungli između Kine i Mjanmara nalazi se pogranični gradić u kojem kockari, seksulani egzibicionisti i korisnici opojnih sredstava mogu u potpunosti da uživaju u svojim porocima.

Mong La, do kog se obično ilegalno dolazi motorima preko planina poznat je po divljem razvratu. Grad se razlikuje od obližnjih tradicionalnih sela zbog velikog broja kazina, hotela i bordela koji javno reklamiraju svoje usluge.

U jednom trenutku dileri droge su preplavili ovaj grad zajedno sa turistima hedonistima nakon izgradnje 1989. godine. Štaviše, lider grada je Sai Leun koji se do 2000. godine nalazio na amerčikoj listi najtraženijih dilera heroinom.

Ovaj grad je navodno zaradio 9,6 miliona dolara od turizma u 2002. godini, a posetioci su uglavnom Kinezi koji ne odlaze dok ne prokockaju nekoliko desetin hiljada u nekoj od kockarnica.

Grad je nekada bio poznat i po trgovini delova tela ugroženih divljih životinja, pa su se tako prodavali i medveđa žuč, tigrove šape i slonovača, ali je nedavno gostujući novinar „Dejli bista“ rekao da se sada uglavnom prodaju lažni eksponati.

Mong La je brzo postao od grada trgovine meka za poročne, a pojedini turisti se odluče da započnu svoj život u ovom gradu. Neki Kinezi su na ovom mestu prokockali i državni novac, a drugi su baš tu pobegli od svojih dugova ili kriminala.

Mentalitetu ovog pograničnog grada očigledno ni vlasti ne mogu ništa, a u poslednje vreme se ni ne trude puno da ga poromene što ga čini pravim mestom za one željne nevolja.

Nadlanu / izvor: b92.net

Pogledajte još