POSLEDNJA ĆE VAM NATERATI SUZE NA OČI: Šest zapanjujućih činjenica o penisu!

To je “uređaj za uklanjanje semena”

Dok verovatno mislite da je vaš “alat” stvoren za ubrizgavanje semena, on je projektovan i za uklanjanje semena drugih “učesnika”, pokazalo je istraživanje Slate fakulteta iz Albanyja. Naime onaj “greben” na dnu glavića za vreme seksa uklanja seme bilo kojih “neprijatelja” koji su bili u poseti vašoj partnerki pre vas.

Može da preživi “seču glave'”

Penektomija je procedura prilikom koje se uklanja deo ili celi penis (što može biti nužno u slučaju raka penisa). Ali kao i bezglavi konj, i vaš penis neće umreti ako mu odrežete glavu. I dalje ćete moći da urinirate, spolno opštite i ejakulirati, čak i ako je glavić uklonjen, otkrilo je jedno brazilsko istraživanje.

On može predvideti kako funkcioniše vaš mozak

Muškarci čiji penis ide “u levo” (a koji čine većinu) mogli bi imati dominantu levu stranu mozga, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu 'Human Reproduction'. Zbog hormona koji učestvuju u razvoju, dominacija leve strane mozga povezana je s korištenjem desne ruke, većom desnom rukom od leve i drugim oblicima telesne asimetrije.

Može ejakulirati dok je opušten

Iako se obično ejakulacija povezuje s erekcijom, ne morate biti u “čvrstom stanju” kako bi izbacili seme, tvrde naučnici iz kalifornijskog Oakland medicinskog centra. Mišići karlice se za vreme erekcije stiskaju, ali oni nisu direktno povezani s procesima zbog kojih vaš penis stoji uspravno, piše New York Post.

Možete ejakulirati do 2.5 metra u daljinu

To je naime utvrdio poznati istraživač seksa, Alfred Kinsey. Iako ne postoje noviji podaci koji podržavaju tu tvrdnju, novo istraživanje Weill Cornell medicinskog fakulteta dokazalo je da je snaga kojom ejakulirate povezana sa zadovoljstvom koje osećate tokom orgazma.

On se smeje tokom seksa

Francuzi su proučavali oblik penisa za vreme seksa i otkrili da je, za vreme misionarske poze, vaš penis (uključujući i deo koji se nalazi unutar muškog tela) u obliku osmeha. Verovatno zato što je srećan.

Izvor: portaloko

Pogledajte još