Višestruki orgazam nije nedostižan: Vrištite od zadovoljstva koliko večeras - ali oboje

Istine radi, žene imaju veće šanse da dožive višestruki orgazam, ali dobra vest je da uz malo truda i muškarci mogu da iskuse to zadovoljstvo. Sekslog Megan Stabs daje uputstva.

"Da razjasnimo na početku, višestruki orgazam podrazumeva više seksualnih vrhunaca tokom jednog odnosa. Ono što ljudi često pogrešno shvataju je tajming: drugi orgazam ne mora da dođe dve sekunde iza prvog - to može da se dogodi pet, deset, 15 minuta kasnije", objašnjava Stabs.

Ženama je obično potrebno više stimulacije nego muškarcima kako bi doživele orgazam. Međutim, kada dožive vrhunac, one često i dalje imaju želju za seksom, zbog čega relativno lako mogu da dožive još seksualnih vrhunaca. Sa druge strane, muškarci nakon orgazma uglavnom nemaju barem nekoliko minuta želju za seksom, dok kod nekih to traje i više od jednog dana.

Muškarci koji žele da dožive višestruki vrhunac najpre treba da shvate da orgazam i ejakulacija nisu isto. "To su zapravo dve različite funkcije koje se odvijaju simultano. Kada ejakulira, muškarac tada ulazi u takozvani refraktorni period, koji 'koči' višestruki orgazam. Muškarci koji uspeju da 'razdvoje' ove dve funkcije, mogu da dožive nekoliko vrhunaca uzastopno".

Za muškarce koji žele da dožive ovo iskustvo, seksolog Stabs preporučuje tantrički seks.

"Pomoću tantričkog seksa mogu da odvoje orgazam od ejakulacije, tako da će uspeti da dožive višestruke orgazme i samo jednom ejakuliraju". Ako vam je to previše, Stabs kaže da vežbe disanja i relaksacije takođe mogu da pomognu.

Da napomenemo, postoji dobar razlog zašto svi ne dožive višestruke orgazme svaki put kada imaju seksualni odnos - potrebna je vežba. "Upoznajte svoje telo, saznajte šta je to što vas uzbuđuje, probajte nove stvari sa partnerom kako biste shvatili šta vam oboma prija, a šta ne". I ne stidite se da u "akciju" uključite i seks igračke jer vam "mogu vam doneti novo uzbuđenje u krevetu i 'pogurati' stvari tako da nastavite akciju posle prvog vrhunca".

Takođe, ako želite ovakvo seksualno iskustvo, izuzetno je važno da budete opušteni. To znači - ne razmišljajte o orgazmu ili orgazmima jer vas to nigde neće odvesti. U svakom slučaju, vrhunac nije najvažnija stvar u seksu. Dakle, opustite se, uživajte i ne žurite jer će to previše stimulisati osetljive delove tela. Komunikacija između orgazama je ključna, kaže seksolog.

Izvor: tvbest

Pogledajte još