SKIDAJTE SE: Spavajte goli i imaćete češći seks

Spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tela tokom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Mnogo lepše nego dodiri “pidžama na pidžamu”.

Prema jednoj američkoj studiji svaki treći čovek spava go, i zato su im ljubavni životi srećniji od onih što spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i stvara osećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog pritiska, jača imunitet i smanjuje neprijatne tegobe. Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet spavanja.

Temperatura tela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci veruju da se tako provetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.

Izvor: 24sata.hr