Ovo niste znali: 5 neverovatnih činjenica o PENISU

To je 'uređaj za uklanjanje semena'
Dok verovatno mislite da je vaš 'alat' stvoren za ubacivanje semena, on je projektovan i za uklanjanje semena drugih takmičara, pokazalo je istraživanje Slejt fakulteta iz Albenija. Naime onaj 'greben' na dnu glavića za vreme seksa uklanja seme bilo kojih 'neprijatelja' koji su bili u poseti vašoj partnerki pre vas.

Može da preživi "seču glave"
Penektomija je procedura prilikom koje se uklanja deo ili celi penis (što može biti nužno u slučaju raka penisa). Ali kao i bezglavi konj, i vaš penis neće umreti ako mu odsečete glavu. I dalje ćete moći da urinirate, vodite ljubav i ejakulirate, čak i ako je glavić uklonjen, otkrilo je jedno brazilsko istraživanje.

On može predvideti kako funkcioniše vaš mozak
Muškarci čiji penis ide 'u levo' (a koji čine većinu) mogli bi imati dominantu levu stranu mozga, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu 'Human Reproduction'. Zbog hormona koji učestvuju u razvoju, dominacija leve strane mozga povezana je sa upotrebom desne ruke, većom desnom rukom od leve i drugim oblicima telesne asimetrije.

Može ejakulirati dok je opušten
Iako se obično ejakulacija povezuje sa erekcijom, ne morate biti u 'čvrstom stanju' kako biste izbacili seme, tvrde naučnici iz kalifornijskog Ouklend medicinskog centra.

Možete ejakulirati do 2.5 metra u dalj
To je naime utvrdio poznati istraživač seksa, Alfred Kinsi. Iako ne postoje noviji podaci koji podržavaju tu tvrdnju, novo istraživanje medicinskog fakulteta Wil Kornel dokazalo je da je snaga kojom ejakulirate povezana sa zadovoljstvom koje osećate u toku orgazma.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još