HOĆU DA ME NEKO VOLI: Šta očekujemo od ljubavi sa 20, a šta sa 30

1. Sastanci

U 20im ovo doživljavate kao vid zabave. Jedini kriterijum za idealan dejt je neko sa kim ćete se dobro zabavljati. Kad prevalite tridesetu, želite nekoga na duže staze.

2. Kompatibilnost

Dok ste mlađi težite ka partneru koji je uzbudljiv i privlačan i to je ono što vam je veoma bitno. U zrelijim godinama odnosi se produbljuju, i tražite nekoga sa kim se vidite i kako šetate unučiće.

3. Seks

Dvadesete godine su za eksperimentisanje. Tada još istražujete šta vas uzbuđuje. Nakon toga dolaze godine kada tačno znate šta raspaljuje strasti u vašem krevetu i tražite upravo to.

4. Brak

U 20im vam se brak čini kao nešto što je izvesno u budućnosti. Kasnije morate da provedete mnogo više vremena sa partnerom kako biste odlučili da provedete život sa njim.

5. Ciljevi

Još jedna stvar koju u dvadesetim tražite kod partnera su zajednička interesovanja. Mnogo je lakše voditi konverzaciju sa nekim sa kim ko voli iste bendove, serije i selebritije. Nakon tog perioda dolazi onaj u kome vam to postaje manje bitno. Sada tražite nekoga sa istim životnim ciljevima jer je to ono što će vašoj vezi obezbediti budućnost.

6. Prihvatanje samog sebe

Dok ste mlađi miliste da vam je dobar izgled neophodan za vezu. Kasnije shvatate da taj neko treba da vas voli zbog onoga što vi jeste, a ne zbog vaših trbušnjaka.

7. Ljubav

U danima mladosti tražite nekoga u koga ćete se zaljubiti. Kasnije tražite nekoga ko zna da vas voli.

8. Prijateljstvo

Mladost vas zaslepljuje ljubavlju, a u tridesetim vrednujete veze koje nastaju iz čvrstog prijateljstva.

9. Bivši

Više šansi da bivšima date drugu priliku ima dok ste još “mladi i zeleni”. Kasnije više nećete biti spremnid a se vraćate na staro.

10. Sreća

U dvadesetim želite nekoga zbog koga ste srećniji. U tridesetim želite nekoga ko zna kako da vas održi srećnim.

Priredila: J.K.