ŽENE UZVRAĆAJU UDARAC: Stop pivskim stomacima!

Dok mediji poslednjih nekoliko nedelja mahnito pišu o lepoti nesavršenih muških tela bez pločica, stotine majki, sestara, žena i baka revoltirano je pokrenulo trend slavljenja prirodne lepote, piše Dejli Mejl.

One smatraju da slavljenje 'pivskog stomaka omalovažava svaku mamu jer muškarci nisu podneli nikakvu žrtvu ni muku da bi ga dobili'.

"Ne podupirem #dadbod dok ne dođe do jednake zaluđenosti oko #momboda jer muškarci ne mogu da veličaju pivske stomake, a od žena da zahtevaju manekensku liniju", napisala je jedna žena na Instagramu.

Mama Suzana napisala je da nije pošteno što su žene koje nemaju telo poput modela kritikovane da izgledaju nezdravo i optužuju ih da se ne brinu o svom telu, a kada su muškarci zapušteni, to je seksi.

"Zaustavimo ovo odmah. Prestanimo da slavimo užasni standard pivskog stomaka. Ne postoji 'telo tate'. Nijedan otac nije morao da nosi dete u svom stomaku 40 nedelja. Nijednom ocu trbušni mišići nisu oslabili ni pomaknuli se s mesta jer je u njima raslo dete. Nijedan tata nije dobio strije jer je njegov stomak brzo porastao, a onda se smanjio odmah posle porođaja. Slavljenje 'dadboda' ili 'stomaka tate' uvreda je za majke čija su tela trajno promenjena trudnoćom", napisala je mama Ajla.

Akila Hjudžs napravila je parodiju na tu temu i zaključila da 'mediji vole da čestitaju muškarcima što izgledaju poput znojavih, mlohavih čudovišta koja se ne trude ništa da postignu".

Izvor: magazin.net.hr

Pogledajte još