Monografija Princeza Olivera na Sajmu knjiga

BEOGRAD, 23.oktobra 2009. (Beta) - Monografija "Princeza Olivera, zaboravljena srpska kneginja" u izdanju Fonda "Princeza Olivera", biće predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a takođe će se naći i u konkurenciju za nagradu Sajma za izdavački poduhvat godine.

U saopštenju Fonda "Princeza Olivera" se navodi da je ta publikacija objavljena kao samostalni projekat i to zasebno na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, u nameri da se deo bogate srpske istorije i umetnosti približi čitalačkoj publici širom zemlje i sveta.

"Na taj način Fond ispunjava svoju misiju očuvanja i širenja srpske duhovnosti, kulturne i istorijske baštine. Spasena od zaborava, hrabra i čudesna kneginja Olivera Lazarević (1373-1444) vratila se u naše pamćenje monografijom koja je prva sinteza dosadašnjih znanja o najmlađoj kćeri kneza Lazara i kneginje Milice", piše u saopštenju.

Monografija je štampana u svilenkastom povezu, i opisuje period nakon Kosovske bitke, Bajazitov harem i Tamerlanovo zatočeništvo, sve do povratka Olivere u domovinu.

Pogledajte još