CRNA RAČUNICA: Za 72 sata ubijeno trinaestoro ljudi u Srbiji

Talas stravičnih ubistava i samoubistava je počeo 17. maja, sa tragedijom na venčanju u Kanjiži, kada je pod uticajem alkohola, otac mladoženje, Rade Šefer uzeo lovačku pušku i ubio snahu Nataliju (1990) i njene roditelje Šandora (1963) i Karolinu B. (1972), kao i svoju suprugu Rozu (1968) i njene roditelje J. T. (1941) i B. T. (1947). Njegov sin i unuk su preživeli jer su bili u garaži kada je ubica došao. Radeta je na kraju savladao i ubio mladin teča Emanuel Danzon, čiju suprugu je Šefer teško ranio.

Na prelazu iz subote u nedelju. Darko Bogosavljević iz Lozovika je lovačkom puškom usmrtio bivšu suprugu Jelenu Bogosavljević, a potom presudio i sebi na fudbalskom igralištu. Jelena i Darko su bili odskora razvedeni, imaju sedmogodišnju ćerku. Tragičnom događaju prethodila je najverovatnije svađa. Po rečima Jeleninog oca, Darko se nije mirio sa razvodom, bio je ljubomoran i to je, po svemu sudeći, razlog zločina kakav meštani Lozovika ne pamte.

Juče su ovom nizu tragedija dodate još dve.

Dragan Kuzmanović, zvani Domis je hicem iz pištolja ubio suprugu Draganu, a potom sebi pucao u glavu. Tragedija se dogodila naočigled njihovog trinaestogodišnjeg sina Petra, koji je u tom trenutku spavao u sobi sa majkom. U prostoriji u kojoj je Kuzmanović izvršio samoubistvo pronađen je pismo-testament, napisan rukom. U njemu je Dragan naveo da svoju pokretnu i nepokretnu imovinu raspodeljuje na deset osoba.

O motivu ovog zločina Kuzmanovićevi poznanici i prijatelji samo su u ponedeljak nagađali. Pojedini su tvrdili da je posredi ljubomora, a drugi da se radi o problemima na poslu. Navodno, poslednjih meseci Dragan je bio zabrinut za sudbinu svoje firme, koja je kako kažu, jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji.

U hotelu Slavija pronađena su tela ljubavnika -
muškarca i žene koje je pronašao radnik hotela, a koji su pronađeni sa ranama od vatrenog oružja.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još