Narednih 24 dana očekuju nas SVAĐE, NESPORAZUMI I KAŠNJENJE...i to sve zbog RETROGRADNOG MERKURA!

Pod retrogradnim hodom planete se podrazumeva prividno kretanje u nazad ("ide u rikverc"). Energija retrogradne planete je oštećena - simbolika planete koja ide retrogradnim hodom se menja. Sem Meseca i Sunca, ostale planete imaju periode kada idu retrogradno.

Pod retrogradnim Merkurom je povećan broj udesa, porodičnih i emotivnih svađa, zločina iz strasti, povećavaju se tenzije sa rođacima, deca ne žele da uče, gubimo dokumenta, kupujemo robu sa felerom...

Kad Merkur krene unazad

Merkur je planeta koja se u svojoj osnovnoj simbolici odnosi na misli, komunikaciju, pisanje, saobraćaj (kretanje, puteve, prevozno sredstvo), decu, rođake, trgovinu. Retrogradni hod Merkura upravo najviše utiče na pomenutu simboliku - greške u procenama, povećana je mogućnost da nas neko prevari, da nešto ne vidimo dobro (naročito ako kupujemo ili potpisujemo), gubimo dokumenta, nepažljivi smo u saobraćaju i slično.

Kako on utiče na nas?

Kod nekih će retrogradni Merkur pojačati volju a kod drugih oslabiti (zavisi kako je položen u trenutku rođenja same osobe). Često se neki projekat pokreće sa mrtve tačke jer jednostavno nađemo vezu ili kariku koja nam je nedostajala (pošto rezonujemo drugačije). Opet, izvesni poslovi mogu nepotrebno da se iskomplikuju tokom retrogradnog hoda Merkura. Tada je problem komunikacija među saradnicima ili se jednostavno razboli osoba na koju se oslanjamo pa hteli - ne hteli moramo da čekamo i improvizujemo.

Možemo li nekako da umanjimo negativan uticaj, šta da radimo?


Pod retrogradnim hodom (kretanjem planete u nazad) treba da sagledamo neke protekle uticaje i bavimo se stvarima koje su deo prošlosti - platimo zaostale račune, obično obnovimo neki kontakt, uzmemo da pročitamo knjigu koja nam je dugo primamljiva...

Izvor: Nadlanu/Žena

Pogledajte još