SAVRŠENSTVO PRED VAMA: "Labudovo jezero" ruskog carskog baleta stiže u Beograd

„Labudovo jezero“ je predstava kojoj nije potrebno posebno predstavljanje - to je najpoznatiji balet koji očarava publiku širom sveta svojom izuzetnom muzikom, dinamičnim i ekstremnim emocijama.

U ulozi Odete i princa Zigfrida, beogradska publika će imati priliku da vidi primabalerinu Carskog ruskog baleta Linu Ševeljovu i njenog partnera Narimana Bekzhanova. Raskošne dekoracije i izuzetni kostimi su dodatna garancija za nezaboravno iskustvo,kao i zaštitni znak svih predstva najpoznatije privatne baletske kompanije u svetu.

Carski ruski balet je osnovan 1994. na incijativu legendarne balerine Maje Pliseckaje. Ime grupe je u znak sećanja na carsku porodicu, koja je imala veliki uticaj na razvoj ruske kulture uključujući i stvaranje Boljšoj i Marinskog teatra, gde je rođena i rasla slava ruskog baleta.

Umetnici od samog početka rade sa profesorima-pedagozima najviše klase. Direktor tima Tarnada Gediminas nije samo umetnik sa neverovatnim temperamentom i fenomenalnom scenskom harizmom, već i pedagog po zanimanju. To je jedini privatni balet koji i pored svih teškoća tokom „perestrojke“, ne samo preživeo već postao poznat širom sveta. Predstave ruskog carskog baleta su zapisane u „Zlatnom fondu“ svetske baletske umetnosti.

Carski ruski balet je oličenje jedinstva i integriteta ruske baletske škole, tradicije i kontinuiteta koji se prenosi iz genercije u generaciju. Na njega ne mogu uticati ni vreme ni mesto, odajući osećaj pravog kreativnog carstva.

„Labudovo jezero“ će biti predstavljeno publici 9. juna, sa početkom 20 časova u Sava centru u Beogradu.

Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sajtu www.eventim.rs po cenama od 2200, 2800 i 3300 dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.