Domaće urbane legende u zbirci priča Istinite laži

BEOGRAD, 23. oktobra 2009. (Beta) - Zbirka priča o urbanim legendama "Istinite laži" sa radovima 21 domaćeg pisca, među kojima su Zoran Ćirić, Oto Oltvanji i priređivač Goran Skrobonja, izašla je iz štampe i moći će da se kupi sledeće nedelje na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Zbirka, u izdanju beogradskog "Paladina", nastala je tako što je Skrobonja od brojnih pisaca naručio priče inspirisane urbanim legendama, primenivši isti postupak kao u slučaju prethodne zbirke "Beli šum" (2009) koja je za temu imala televiziju.

Skrobonja je danas rekao agenciji Beta da će "Istinite laži" moći da se kupe sledeće nedelje u beogradskim knjižarama "Beopolis" u Domu omladine Beograda, i u "Alanu Fordu" na Novom Beogradu. Na Sajmu, zbirka će moći da se nađe na štandovima "Tardisa" i "Delfija".

Urbane legende u "Istinitim lažima" imaju veze sa trajanjem košave, hobijima Gorana Bregovića, kultnim Klubom studenata tehnike (KST), gradom Vršcem, beogradskim taksistima i lagumima, fantomima u prestoničkom noćnom prevozu, tajnama veštačkog jezerom kod Zvornika, nasleđu rata u Bosni, partizanskim filmovima, somovima u jezeru Jarun, sektama u Nišu, staricom koju pojedu njene mačke, itd.

Pogledajte još