Međunarodni dan pomaganja

BEOGRAD, 23. oktobar - Mercator-S i Crveni krst Srbije organizovali su zajedničku akciju prikupljanja pomoći za socijalno najugroženije porodice u Srbiji. U ponedeljak, 26. oktobra, svi potrošači, koji uz svoju redovnu kupovinu u Roda Megamarketima, Supermarketima i Cash&Carry objektima u Srbiji kao i Hipermarketima Mercator Centra u Beogradu, Novom Sadu i Čačku, pazare jedan ili više proizvoda iz grupe osnovnih životnih namirnica po izboru, pomoći će najugroženijim sugrađanima u Srbiji, kojima je pomoć namenjena.

Pored apela svojim potrošačima, i zaposleni kompanije Mercator-S u ovim prodajnim objektima priključiće se akciji pomaganja koja traje tog dana u periodu od 10 do 20 časova, kako bi humanim gestom doprineli jačanju svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva među stanovništvom na dan koji se u svetu obeležava kao Dan međusobnog pomaganja.

Pored ove akcije, kako je saopšteno iz Crvenog krsta Srbije, Mercator-S će obeležiti 26. oktobar u Gerontološkom centru Srem, u Rumi. 

U skladu sa najurgentnijim potrebama ovog Centra, top menadžment, zajedno sa Upravom kompanije Mercator-S, će okrečiti prostorije ovog objekta i uručiti vredne poklone njegovim korisnicima. 

N.D.

Pogledajte još