Uhapšeni s eksplozivnom napravom

BEOGRAD, 23. oktobar 2009. (FoNet) - Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su, u saradnji sa policajcima iz Sremske Mitrovice tri lica kod kojih je pronađena eksplozivna naprava velike razorne moći i uređaj za njeno aktiviranje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su državljani BiH Dragan Pušara (1961) i Sretko Vukosavljević (1973) i Dragan Milutinović (1958) iz Loznice, a pretresom njih i automobila koji su koristili, pronađena je eksplozivna naprava od oko 636 grama "heksogena", četiri električne kapisle i mobilni telefon "Nokia 3310", kojim je trebalo da bude aktivirana.

Za Vukosavljevićem je raspisana Interpolova poternica na zahtev pravosudnih organa BiH, radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog dela iznude, navodi se u saopštenju.

Policija nastavlja rad na rasvetljavanju tog slučaja, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici.

Pogledajte još