OVO morate reći lekaru: 7 SRAMOTNIH SIMPTOMA koje NE SMETE ignorisati!

Da, znamo da je blam priznati neke od ovih stvari i sam sebi, a kamoli lekaru, ali verujte da je to bolje od alternative.

1. Abnormalan miris vagine -
Ako vam se čini da vam vagina miriše na ribu, vreme je za posetu ginekologu, jer ste verovatno "zapatili" bakteriju ili infekciju. Iako ne deluje strašno, ovo može izazvati zapaljenje prepona, pa vredi posetiti doktora što pre.

2. Bolna stolica -
Ako veliku nuždu vršite previše često ili previše retko, može doći do hemoroida, krvarenja i infekcija, a ponekad i do raka creva!

3. Promene na bradavicama -
Počinju da cure, ili se izvrću čudno, koža oko njih menja boju... sve su ovo razlozi za posetu lekaru, a mogu značiti da imate hormonalnih problema, koristite pogrešne lekove, pod stresom ste, ali i da su vam oboleli bubrezi

4. Preterano znojenje

Ljudi uglovnom znojem izbace oko litar tečnosti na dan, ali postoje ozbiljna stanja koja to mogu da udesetostruče. Poremećaj znojnih žlezda se zove hiperhidroza i mogu je izazvati infekcije, hormonalni disbalans ili nepoznati uzroci, a može vam zagorčati život.

5. Naduvenost -
iako je često bezopasan simptom, koji izaziva neadekvatna ishrana, naduvenost mogu da izazovu i druga stanja. Moguće je da imate fibroide (benigne tumore koji rastu oko materice) ili celijakiju (hipersenzitivnost na gluten), ili čak rak materice.

6. Inkontinencija -
Ženama se često događa da urin curi dok vežbaju, kašlju, dižu nešto teško ili se smeju... ponekad je razlog za ovo samo preaktivna bešika, ali moguće je da se iza ovog simptoma skriva nešto ozbiljnije

7. Slab seksualni nagon -
hormonalne promene, depresija, nesanica... svaki od ovih uzroka je dovoljno ozbiljan da biste odvojili malo vremena i posetili lekara.

Nadlanu / izvor: dailymail

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.