DOBRO POGLEDAJTE: Šta domali prst i kažiprst otkrivaju o muškarcu

0

Najnovije istraživanje sprovedeno na kanadskom univerzitetu pokazalo je da se muškarci sa dužim domalim prstom i kraćim kažiprstom generalno bolje ponašaju prema ženama

Najnovije istraživanje sprovedeno na kanadskom univerzitetu McGill pokazalo je da se muškarci sa dužim domalim prstom i kraćim kažiprstom generalno bolje ponašaju prema ženama. Razlika u dužini označava izloženost višem nivou testosterona još u majčinom trbuhu, tvrdi Simon Jang koautor studije i profesor psihijatrije na pomenutom univerzitetu.

Istraživanje je pratilo društveni život i ponašanje 155 Kanađana (kojima je izmerena i dužina prstiju) uzrasta od 18 do 54 godina tokom 20 dana. Svi ispitanici morali su da zabeleže svaku društvenu interakciju u trajanju od minimum 5 minuta, a osobe u kontaktu s njima morale su da opišu njihov karakter i ponašanje. Na primer, da li su bili ljubazni, svađalački nastrojeni, dominantni…

Muškarci s dužim domalim prstom češće su bili pristojniji, ljubazniji, spremniji na kompromise i saosećanje. Prema Jangu, ovi muškarci su druželjubiviji i često imaju više dece. Muškarci s kažiprstom i domalim prstom iste dužine po pravilu su bili svađalački i kritički raspoloženi prema ženama, koristeći i povišeni glas, te dobru dozu sarkazma u komunikaciji.

U ovom istraživanju uticaj dužine prstiju imao je značajan uticaj jedino u slučaju ponašanja muškaraca prema ženama. Mere nisu imale nikakvog uticaja u ophođenju muškaraca s drugim muškarcima, ili žena prema muškarcima, ili drugim ženama.

Ali, pre nego što se obradujete što vaš dragi ima duži četvrti prst na ruci, pripazite jer to takođe može da znači i veću šansu za neveru, barem prema tvrdnjama istraživanje koje su sproveli naučnisi sa Oksforda. Navodno, i kod muškaraca i kod žena koji imaju znatno duže domale prste, postoji veća šansa da će zastraniti u vezi ili braku, dok osobe s otprilike jednakom dužinom kažiprsta i domalog prsta preferiraju monogamiju.

Nadlanu / izvor:kurir

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.