DOSTA: Kako sprečiti bol tokom seksa

Ukoliko vam se ikada dogodilo da tokom seksualnog odnosa osećate bolove, to vam je sigurno bilo jako neprijatno iskustvo, pa bi zato trebalo da saznate potencijalne uzroke bola i koja su rešenja za njih, jer nikako ne treba da ih trpite.

Ukoliko niste dovoljno opušteni tokom seksa, predeo genitalija može da ostane suv i samim tim seks postaje bolan. Kako biste sprečili ovaj problem, koristite lubrikante ili pokušajte da se što više opustite tokom predigre.

Takođe, neke poze u seksu mogu da vam stvore bol. Za to ne postoji rešenje, pa to iskreno recite partneru. Upražnjavajte samo one poze u kojima se osećate prijatno.

Kako bi bol tokom seksa bio manji, vi preuzmite inicijativu i same kontrolišite ritam i tempo. Sve u svemu, najvažnije je da budete opušteni i da se prepustite partneru. Ukoliko osećate bol, to otvoreno recite i pokušajte zajedno da pronađete rešenje.

Ni slučajno ne nastavljajte seksualni odnos dok trpite bol, jer vama neće biti lepo, a partner će smatrati da ne radi neke stvari dobro, pa će početi da se oseća nesigurno.

Nadlanu / izvor: stil.kurir

Pogledajte još