Restoran Dunja

Restoran “Dunja” koji se nalazi na obodu zvezdarske šume nije mesto u koje ćete svratiti u prolazu, tamo se dolazi namenski. Na ulasku u dvorište, dočekaće vas staro stablo dunje, koje igra ulogu zaštitnog znaka restorana. Predratna kuća pretvorena u restoran ideja je pozorišnih radnika Zvezdara teatra, tako da je uticaj umetnosti vidljiv na svakom koraku. Od enterijera, gde zidove krase slike iz predstava, preko muzike, do gostiju koji su uglavnom na neki način povezani sa pozorištem. 

Gastronomska ponuda u restoranu prilagođena je godišnjem dobu. Zimi će biti zastupljena uglavnom jela nacionalne kuhinje, ali neće izostati prepoznatljivi specijaliteti kao što su čorba od bundeve, koja je po mnogima najbolja u gradu, raznovrsne paste, jela pripremljena u voku, stekovi i različiti orijentalni ukusi. 

Postoji i dnevni meni sa raznovrsnim specijalitetima kao što su: brusketi, podvarak, lazanje, zečiji paprikaš, stekovi, paste, čili sa mesom, roštilj i gurmanski škembići. 

Prepoznatljiva “Sekina pita”, koja je varijanta američke pite sa sezonskim voćem, sada će u skladu sa godišnjim dobom, praviti sa jabukama. 

Cene se kreću od 150 koliko je podvarak ili prebranac, do 800 dinara koliko biste morali da izdvojite za biftek u sosu sa vrganjima. 

Intimna atmosfera vam dozvoljava da poručite i jelo koje se ne nalazi na meniju, potrudiće se da vam izađu u susret.

Tradicionalna porodična okupljanja nedeljom, sačekaće proleće. Novitet je subotnji ručak koji je zamena nedeljnog švedskog stola. Ponuda će se svakodnevno obnavljati i sadržaće supu ili čorbu, salatu, glavna jela i desert, po ceni od 500 dinara. 

Brendirana domaća dunjevača “Srpska kraljica” je najtraženije piće u restoranu, troše je više nego sva ostala žestoka pića zajedno. 

Mala ali pažljivo birana vinska karta, obradovaće sve ljubitelje “božijeg nektara”. 

Ukoliko volite mesta sa opuštenom, boemskom atmosferom ne propustite ovaj restoran. 

Ako dođete na ručak sa pozorišnom kartom iz Zvezdara teatra dobićete popust od deset odsto, takođe ćete u foajeu ovog pozorišta moći da probate neke od specijalitea iz „Dunjine“ kuhinje.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još