Ponesite cipele za đuSKAnje: Njujorški Toastersi na Vračaru

The Toasters su njujorški bend sa najdužim stažom! Najzaslužniji su za rođenje i popularnost ska zvuka u Americi, ali i šire! Iza sebe imaju 14 albuma, nebrojeno singlova, LP izdanja i kompilacija... Skor od više od 4.000 koncerata svrstava ih u koncertno najaktivnije bendove! Pozitivnu energiju već tri i po decenije seju širom planete - sviraju ska na mestima na kojima se pre njih niko nije usuđivao. Zahvaljujući prepoznatljivom zvuku, od strane kalifornijske štampe, dobili su titulu Miles Davis of Ska.

Beograd se našao na mapi gradova koje će The Toasters, omiljeni ska bend prestoničke publike, posetiti u okviru evropske turneje kojom promovišu singl “House of Soul”, objavljen za sopstvenu etiketu Megalith Records. Zanimljivo je da je omot za pomenuti singl osmislio i realizovao srpski slikar Slavko Krunić.

Da se završnica sezone Vračar Rocks festivala pretvori u ,,ludilo totalno", doprineće grupa Nek' svira ko 'oće i Samostalni referenti koji su u februaru ove godine u Božidarcu održali rođendanski koncert koji će još dugo da se prepričava. Ulaznice su 400 dinara.

Do sledeće subote, 30. maja i nastupa grupa The Toasters, Samostalni referenti i Nek' svira ko 'oće za veliko finale sezone Vračar Rocks festivala, publika Božidarca biće u prilici da vidi i nastupe supergrupe Škrtice, Dece Loših Muzičara, sastava Raskid 13 i Šajzerbiterlemon u petak, 22. maja, u okviru​Converse Rubber Tracks Live serijala, kao i prvi prestonički nastup riječke supergrupe Kryn, u subotu, 23. maja. Vodeća regionalna metal atrakcija Kryn nastupiće u društvu bendova Wolfram i Rain Delay, a sva tri benda promovisaće svoja nova izdanja.

Pogledajte još