LEŽE MU MANGUPI I ŠMEKERI: Uloge za nezaborav Gage Nikolića (VIDEO)

1. Džimi Barka (“Kad budem mrtav i beo”)

Ulogu Janka Bugarskog, poznatijeg kao Džimi Barka, čuveni glumac ostvario je u filmu iz 1967. godine "Kad budem mrtav i beo" reditelja Živojina Pavlovića.

2. Prle (“Otpisani” i “Povratak otpisanih”)

Legendarna jugoslovenska TV serija "Otpisani" i Gaga u ulozi Prleta. Snimljena je u produkciji Televizije Beograd, 1974. godine, a režirao ju je Aleksandar-Aca Đorđević.

3. Flojd (“Nacionalna klasa”)

Po ulozi Branimira Mitrovića Flojda u kultnom filmu "Nacionalna klasa", snimljenom 1979. godine u režiji Gorana Markovića, pamte ga i generacije rođene mnogo godina nakon ovog ostvarenja.

4. Pevač ("Ko to tamo peva")

Još jedno kultno ostvarenje domaće filmske industrije takođe je svojom ulogom obogatio slavni Dragan Nikolić. U najpoznatijem srpskom autobusu, "Krstić i sin", bio je pevač, a film je snimljen 1980. godine u režiji Slobodana Šijana.

5. Popaj (“Balkan Ekspres”)

Ulogu Popaja zabeležio je u filmu Balkan Ekspres iz 1983. godine reditelja Branka Baletića.

6. Marko ("Nešto između")

Film "Nešto između" drama snimljena 1983. godine, u režiji Srđana Karanovića, u kojoj slavni glumac takođe ostvario jednu od zapaženih uloga.

7. Urke (“Poslednji krug u Monci”)

Uloga beogradskog šmekera čvrstih pesnica i mekog srca Urketa, ostvarena u filmu “Poslednji krug u Monci” reditelja Ace Boškovića iz 1989, obeležila je njegovu karijeru krajem 80-ih. Svi smo nestrpljivo očekivali nastavak kultnog filma, ali on nikada nije snimljen zbog smrti scenariste Dušana Prelevića.

Pogledajte još