I Novak Đoković i Pak-Men danas slave rođendan!

Pak-Men, jedan od najpoznatijih likova iz video igrica svih vremena danas slavi svoj 35. rođendan! Ovoga leta upravo on će biti jedan od glavnih likova u sledećoj akcionoj komediji PIKSELI pa se studio Soni Pikčers pridružuje globalnoj rođendanskoj proslavi koja će zaista imati veliki odjek.

U gradovima širom sveta i na internetu filmska ekipa pridružiće se filmofilima i posebnim gostima da svi zajedno proslave ovaj jedinstveni događaj uz rođendanske torte i besplatno igranje arkadne igrice Pak-Men, a mnogi gradovi će praviti posebne događaje za sve obožavaoce.

Akciona komedija PIKSELI u svetske i domaće bioskope stiže 23. jula. Kao klinci u 80-im godinama prošlog veka, Sem Brener (Adam Sendler), Vil Kuper (Kevin Džejms), Ludlov Lamonsof (Džoš Gad) i Edi „The Fire Blaster“ Plant (Piter Dinklidž) su mnogo puta spašavali svet u video igricama koje su plaćali 25 centi po igrici. Sada će morati da spasu svet u stvarnom životu. U akcionoj komediji PIKSELI nakon što intergalatički vanzemaljci potpuno pogrešno protumače primere arkadnih video igarica kao objavu rata, oni napadaju Zemlju koristeći video igrice kao modele za svoje napade. Američki predsednik Kuper prisiljen je da pozove svoje stare prijatelje, koji su i stručnjaci u video igricama kako bi pokušali da spasu svet pre nego što ga unište Pak-Men, Donki Kong, Galaga, Stonoga i Spejs Invejders. U njihovoj borbi pridružiće im se i poručnica Violet Van Peten (Mišel Monahan), specijalista za nabavku jedinstvenog oružja koja su igračima potrebna da bi porazili vanzemaljce.

Filmofili širom sveta mogu da se pridruže rođendanskom slavlju Pak-Mena na Fejsbuk stranici Facebook.com/PixelsMovie na kojoj mogu da gledaju i da dele najnoviju bioskopsku najavu za film i tako saznaju sve novosti o mobilnoj igri Pikseli Difens koju je razvila kompanija Bandai Namko Entertejment Amerika Inc., a koja će u sebi sadržati Pak-Mena i ostale likove iz filma PIKSELI.

Juče, 21. maja u Tokiju, u gradu u kojem je Pak-Men rođen, obožavaoci su ušli u Ginisovu knjigu rekorda tako što su napravili najvećeg Pak-Mena ikada napravljenog od ljudi. Događaj se održao na poznatom Tokijo Taveru, a celu ceremoniju vodio je glumac Šingo Janagisava i popularna komičarka i senzacija sa društvenih mreža Naomi Vatanabe. Njih dvoje su uz stotiname filmofila kreirali najvećeg Pak-Mena koji je ikada napravljen samo od ljudi.(FOTO u prilogu)

U Čikagu, profesor Toru Ivatani (kreator Pak-Mena) i Bandai Namko Entertejment Inc. će se naći na Levelu 257, potpuno novom restoranu i zgradi u kojoj se nalaze različite zabavne igrice koju je izgradila kompanija Namko USA Inc. po uzoru na Pak-Mena. Tamo će se danas u periodu od 19 časova do ponoći održati poseban događaj u stilu 80-ih koji će uključiti VIP goste iz sveta video igarica, besplatno igranje igrica uključujući i mogućnost igranja legendarnog 255. i 256. nivoa Pak-Mena, Pak-Menovu rođendansku tortu, uživo izvođenje hit pesme „Pac-Man Fever“ iz 1982. godine autora Džerija Buknera iz grupe Bukner i Garsija kao i samo pojavljivanje Pak-Mena! Slavlje će se nastaviti i sledećeg dana uz panele organizovane povodom rođendanskog slavlja, mogućnosti za fotografisanje, nagrade i takmičenja u igrama uz mogućnost igranja protiv legendarnog gejmera Bila Mišela, prvu osobu u istoriji koja je uspela da dostigne „savršen rezultat“ na Pak-Menu.

Širom Severne Amerike Pak-Menov rođendan biće proslavljen na čak 75 različitih lokacija, dok će u Velikoj Britaniji Pak-Men svoj rođendan proslaviti na zaista jedinstven način, on će biti lansiran u svemir. Posebna GoPro kamera zabeležiće njegovo putovanje. U Španiji će se četiri najveće Jutjub zvezde takmičiti u igri Pak-Men. Tokom igrice njihovi verni fanovi će ih pratiti uživo i preko interneta pa bi ta cifra mogla dostići i 21 milion gledalaca. I konačno u Parizu tokom turnira Roland Garos biće organizovano posebno fotografisanje sa Serenom Vilijams (koja nastupa u „kameo“ ulozi u filmu PIKSELI), a koja će lično poslati rođendansku čestitku Pak-Menu.

Voditelj marketinga i svetske bioskopske distribucije za Soni Pikčers Džoš Grinstejn ovom prilikom je izjavio: „Pak-Men je jedan od najprepoznatljivijih likova iz video igrica ikada i želeli smo da budemo uz njega dok slavi 35. rođendan. Pre nego što ga prvi put vidimo na bioskopskim platnima širom sveta, pridružićemo se njegovom svetskom rođendanskom slavlju. Uzbuđeni smo da je upravo Pak-Men deo našeg filma i jedva čekamo da širom sveta sa publikom podelimo njegovo iskustvo kao glumca.“

Kreator Pak-Mena, profesor Toru Ivatani dodao je i : „Teško je poverovati da je prošlo već 35 godina otkada smo stvorili Pak-Mena. Bilo je vrlo uzbudljivo gledati kako ga je svet prihvatio kao jednog od svojih stanovnika. Poput drugih kreatora i mi smo imali želju da stvorimo nešto trajno, ali Pak-Men je prevazišao sva naša očekivanja. Takođe sam posebno ponosan što upravo Pak-Men igra jednu od glavnih uloga u seledećem filmu PIKSELI, a specijalni efekti ogromnog Pak-Mena u Nju Jorku biće fantastični i nešto što nikad do sad nije viđeno na velikom platnu. Moja rođendanska želja je da Pak-Men nastavi da čini ljude srećnim i zadovoljnim širom sveta.“

Film PIKSELI režirao je Kris Kolumbas. Scenario su napisali Tim Herli i Timoti Dovling na osnovu kratke priče autora Patrika Džejna. Producenti filma su: Adam Sendler, Kris Kolumbas, Mark Redklif i Alen Kovert.

Akciona komedija PIKSELI u domaće (i svetske) bioskope stiže 23.jula!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.