Selekcija 360°: Hitovi najprestižnijih svetskih festivala i filmovi “ispod radara”

Revijalna selekcija 360° predstaviće 10 isključivo debitantskih filmskih ostvarenja iz svih krajeva sveta, prema izboru dugogodišnjeg selektora 360° Petra Protića. Ovogodišnja selekcija odiše svežinom filmskog izraza i fokusom na teme iz života mladih, mahom zbunjenih, ali vrlo hrabrih i samostalnih mladih ljudi ističe selektor 360°.

Neki od ovih filmova privukli su nam pažnju odjekom nakon premijera na najprestižnijim svetskim festivalima poput onih u Berlinu ili Torontu, a neke smo, zahvaljujući istančanom osećaju i prepoznatljivom ukusu selektora Petra Protića, uspeli da otkrijemo iako su se krili ''ispod radara'', ističe Milan Stojanović, programski direktor festivala. Prvi put na Cinema City-u: Žiri mladih dodeliće Nagradu mladih za najbolji film iz selekcije Nacionalna klasa

Cinema City ove godine na tragu novog programskog fokusa koji je usmeren na mlade, sadašnje i buduće autore, stvaraoce i publiku, uvodi po prvi put Žiri mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa. Svi učenici srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada su pozvani da učestvuju u Žiriju mladih i da se prijave do 31. maja.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.