NOVI DETALJI seks skandala koji potresa Hrvatsku!

Hrvatska policija već se bavi ovim videoom, ali formalna krivična prijava još nije podnesena. Pored krivičnog dela dela neovlašćenog snimanja i eventualne zloupotrebe droga, istražuje se i postoje li u ovom slučaju elementi za podizanje krivične prijave zbog javnog sramoćenja, ali polnog odnosa bez pristanka. Jedino je prilično nesporno javno sramoćenje koje se - kako i hrvatski zakon to definiše - može izvršiti i putem računara ili mreže. Tu bi trebalo da bude ključno ko je i kako počeo da distribuira sporni video.

Istražitelj objašnjava da je danas izuzetno lako nadzirati distribuciju takvih snimaka mejlom ali i na Fejsbuku.

- Imamo alate koji su jednostavni poput Gugl pretraživača, nalaze sve što poželite, a ulazak u profile ili naloge elektronske pošte policije širom sveta danas lako i efikasno rešavaju sa operatorima. Stoga, neće biti problem ni da se ustanovi ko je i kome prvi distribuirao sporni video - kaže stručnjak za veb kriminal.

Inače, mladići i devojka družili su se godinu dana. Iz krugova bliskih mladićima sa snimka saznaje se da su se s devojkom družili oko godinu dana i često zabavljali vikendima.

Izlasci su se najčešće svodili na nekoliko sati zabave po narodnjačkim klubovima uz dve-tri boce žestokog alkoholnog pića. Zatim su odlazili u kuće i stanove prijatelja i poznanika. Tvrde da je devojka dobrovoljno odlazila s njima. Akteri sa snimka poznati su učesnicima fudbalskih turnira i prijatelji su već godinama. Kažu da je kontroverzni seks video nastao u znajmeljenom stanu u samom centru Zagreba.

Na snimku se prepoznaje ista nijansa boje laka za nokte i narukvica ukrašena cirkonima koje je devojka nosila tokom gostovanja u jednoj radijskoj emisiji.

Nadlanu / izvor: 24sata.hr

Pogledajte još