MAGIJA SEKSA: 8 odličnih razloga da svaki dan doživite orgazam

1. Seks je odličan način da se oslobodite stresa. Tokom seksa, telo proizvodi dopamin, endorfin i još nekoliko hormona od kojih se osećate dobro i zajedničkim snagama eliminišu stres.

2. Ako niste neki ljubitelj teretane, seks vam može biti odlična zamena! Ako tri puta nedeljno vodite ljubav po 15 minuta čitave godine, to je isto kao da ste istrčali 120 kilometara!

3. Seksom ojačajte imunitet! Imunoglobin A je antigen najvažniji za borbu protiv virusa, a njegova proizvodbnja se povećava tokom seksualnih aktivnosti.

4. Praktikujte seks bar tri puta nedeljno i izgledaćete i do 10 godina mlađe, pokazuju istraživanja.

5. Fizička aktivnost koju seks zahteva jača srce i celokupno kardiovaskularno zdravlje. Uz pomoć redovnog seksa, smanjićete šanse za srčano oboljenje za čak 45 odsto!

6. Kod muškaraca, redovna ejakulacija smanjuje rizik od raka prostate! Studijom je zaključeno da muškarci koji su imali ejakulaciju 21 put tokom mesec dana imaju mnogo niže šanse da razviju ovu bolest u odnosu na muškarce koji ne praktikuju seks tako često.

7. Verovali ili ne, redovni seks je jednako redovna menstruacija! Seks pomaže u regulisanju hormona kod žena, a kada se uzme u obzir da je stres najčešći razlog ta kašnjenje ili izostanak menstruacije, jasno vam je šta je lek!

8. Kada se sve sabere – manje stresa, jako srce, veća cirkulacija kiseonika i sreća koja se ostvaruje tokom seksa, dobijamo odličan rezultat – redovno praktikujte seks i živećete duže!

Nadlanu / izvor: stil.kurir