PONOVNE MAJSKE POPLAVE: Golubac POD VODOM nakon užasnog grada i kiše

-Nebo je potpuno pocrnelo, sivilo je okovalo grad, kad se od jednom srušilo sve. Ne pamtim da sam u svom životu video grad kao što je danas padao kod nas. Sve je izgledalo strašno, voda je odjednom počela da kulja sa brda i dostigla je vidinu od dva metra – priča šokirani Bojan Pajkić, vlasnik kafića u Golupcu.

-Na stolicama kafića grad je bio oko 15 centimatera, stvarno jezivo i nezapamćeno. Bujica je nosila dva automobila, koja su se preprečila u centru grada. Najstrašnije je što kiša ne prestaje – kaže Bojan.

Još jedan od vlasnika lokala u centru Golupca, na kratko prekidajući izbacivanje vode koja mu je poplavila lokal, kratko nam je rekao: "Bilo je jako nevreme sa obilnom kišom, nezapamćeno do sada. Poplavilo je i moj lokal, ali i još neke lokale u centru grada".

Nevreme koje je trajalo 40 minuta ostavilo je sve pod vodom, a grad koji je padao lomio je i prozore i izloge na radnjama. Poplavljeni centar grada blokirao je saobraćaj.

-Centar Golupca je pod vodom i zbog toga se putnička vozila usmeravaju preko lokalnih puteva, naizmenično u jednom i drugom pravcu, a za sada je saobraćaj zabranjen za teretna vozila i autobuse. Ima određenih kolona i iz jednog i iz drugog pravca. Očekuje se da nivo vode opadne, kako bi saobraćaj bio dozvoljen za sva vozila. Isto je stanje i na Đerdapskoj magistrali – kaže Jasmina Tišma, PR policijske uprave Požarevac.

Nadlanu / izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.