VREME JE ZA DUGE RUKAVE: Danas kiša, pljuskovi, grmljavina!

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 14 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena.

Tokom noći ka ponedeljku lokalno se očekuju obilnije padavine, na području zapadne Srbije i Srema i do 40 litara za 12 sati.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, uz intenzivnije padavine u jutarnjim satima. Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. Najniža temperatura 14 stepeni, najviša dnevna 20 stepeni.

U Srbiji će u utorak i sredu biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U sredu i vetrovito. U četvrtak suvo s dužim sunčanim periodima. Temperatura će biti ispod prosečnih vrednosti.

Od petka se očekuje pretežno sunčano s ređom pojavom pljuskova s grmljavinom u planinskim predelima. Temperatura će biti u postepenom porastu.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Očekuje se nepovolјan uticaj biometeorološke situacije, pa se hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama savetuje pojačana opreznost. Reumatski bolovi, problemi sa snom i nervoza su mogući kod meteoropata.

Nadlanu / izvor: B92