MONSTRUMU 30 GODINA: Osuđen robijaš koji je zadavio suprugu u ljubavnoj sobi zatvora

Tužilaštvo najavljuje žalbu jer smatra da je kazna za ovo teško ubistvo premala, dok će se Milovanovićev advokat žaliti jer je za odbranu previsoka.

Pre ubistva Milovanović je godinama je zlostavljao i maltretirao svoju sugruga, pa ga je Bojana i napustila zbog porodičnog nasilja.

– Izjavićemo žalbu na prvostepenu presudu jer smatramo da su ispunjeni svi uslovi da mu se izrekne maksimalna kazna od 40 godina robije, odnosno najteža kazna – navodi Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

Milovanovićev advokat po službenoj dužnosti advokat Predrag Stefanović u žalbi će navesti da on nije počinio teško nego obično ubistvo, za koje je maksimalna kazna 15 godina.

– Osnov žalbe će biti pogrešna kvalifikacija dela. Zbog toga je sudski veštak neuropsihijatar utvrdio da je Milovanovićbio bitno smanjeno uračunljiv prilikom izvršenja dela. To isključuje umišljaj kao bitan element za postojanje teškog ubistva – kaže Stefanović.

Nesrećna žena došla je Milovanoviću u posetu, i otišla sa njim u tkz. ljubavnu sobu, gde ju je rukama zadavio. Posle dva sata, koliko traju takve posete, zatvorski stražar ga je zatekao kako mirno sedi pored žene koju je ubio. Inače, Milovanović je bio na izdržavanju zatvorske kazne od tri godine I devet meseci jer je prodavao drogu. Iz zatvora je poslao pismo Bojani I pozvao je da ga poseti. U pismu je napisao da “ neće da je takne”.

Milovanović je na suđenju tvrdio da je ubio Bojanu jer “ nije hteo da ona odvede njihovu ćerkicu(8) u inostranstvo.

Bojanina porodica je svedok da je ona dugi niz godina trpela zlostavljanja od muža. Međutim, Bojana je jako volela Ivana, te je I pored svih upozorenja svoje sestre, nastavila da ga posećuje u zatvoru.

Nadlanu / izvor: Blic