OTKRIVENA ISTINA O UBISTVU GAĆEŠE: Evo zašto je upucan Vlasnik Pink taksija

Suvlasnik „Pink taksija“ Teodor Gaćeša (49), koji je imao veoma burnu biografiju, poznavao je ubicu, koji je u petak u Kozarčevoj ulici u Beogradu ispalio četiri hica u njega! Očevidac zločina potvrdio je da su se Gaćeša i ubica neposredno pre zločina svađali na ulici.

- Ubica je najverovatnije znao da će žrtva doći u kafić u Kozarčevoj ulici. Sačekao je da parkira automobil i prišao mu u društvu još jednog muškarca. Posvađali su se, a posle rasprave, koja je kratko trajala, Gaćeša se okrenuo i pošao, ali je ubica tada izvadio pištolj i pucao mu u leđa. Kada je pao, overio ga je hicem u glavu - kaže izvor Kurira iz istrage.

Moćan u poslu

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je bio obučen u beli duks sa kapuljačom, a pucao je iz malokalibarskog oružja. Prema dosadašnjim saznanjima, motiv ubistva suvlasnika „Pink taksija“ krije se u jednom od njegovih mnogobrojnih poslova.

- Proverava se informacija da je Gaćeša bio u pregovorima da postane vlasnik još jednog taksi udruženja, što je navodno nailazilo na nezadovoljstvo pojedinih njegovih kolega, naročito jer je već bio izuzetno moćan u tom poslu - kaže sagovornik iz istrage.

Međutim, ne isključuje se mogućnost i da je neprijatelje stvorio u drugim poslovima kojima se bavio.

- Osim što je bio suvlasnik „Pink taksija“, Gaćeša se bavio građevinom, gradio je zgrade po Beogradu. Takođe, bio je vlasnik „BG rentakara“, koji nije iznajmljivao samo automobile već i autobuse i minibuse. Navodno je i davao novac pod kamatu - objašnjava naš sagovornik.

Proveravaju se navodi da je Gaćeša mesečno zarađivao više od 100.000 evra.

- Zbog toga je malo verovatno da je on bilo kome dugovao novac. Prema do sada prikupljenim dokazima, iza zločina se kriju ili neraščišćeni poslovni odnosi ili dugovanja koja je neko imao prema njemu - kaže izvor Kurira.

Četiri godine u pritvoru

Istražitelji, međutim, još nisu u potpunosti isključili ni osvetu kao motiv. Teodor Gaćeša, podsetimo, proveo je četiri godine u pritvoru zbog sumnje da je u maju 2000. godine ubio Ljubomira Negra.

- Njemu je taj čovek došao na vrata, tražio novac i rekao da će mu ubiti decu ako ne plati. Šta je drugo mogao da uradi - rekao nam je njegov komšija i dodao da se pričalo da mu je ubijeni bio kum.

Izvor: Kurir

Pogledajte još