Šahisti Srbije bolji od Jermenije u derbiju na EP

NOVI SAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Šahisti Srbije pobedili su Jermeniju sa 2,5:1,5 u derbiju trećeg kola Evropskog prvenstva u Novom Sadu i preuzeli vođstvo na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Cele poene osvojili su Dragan Šolak protiv Gabrijela Sirgišjana i Robert Markuš protiv Armana Pashikijana, a remijem se morao zadovoljiti Miloš Perunović protiv Tigrana L. Petrosjana. Perunović je u postavi bio umesto Bojana Vučkovića.

Ivan Ivanišević poražen je na prvoj tabli od Levona Aronijana.

Pobedu je izborila i B selekcija Srbije sa 3:1 u meču protiv Finske. Cele poene osvojili su Dejan Pikula i Slaviša Brenjo, koji je zamenio Miloša Roganovića, dok su remizirali Igor Miladinović i Nikola Sedlak na prvim tablama.

Druga ekipa Srbije ima dve pobede u tri meča i trenutno je na 11. mestu, a sutra u 15 sati u četvrtom meču igra sa Jermenijom, dok prva ekipa Srbije igra derbi sa Gruzijom.

Uspeh je večeras zabeležila i ženska selekcija Srbije u meču sa Italijom od 3:1. Irina Čoluškina je pobedila Eleonoru Ambrozi, a Nataša Bojković posle 98 poteza Olgu Ziminu, dok su remizirale Alisa Marić sa Elenom Sedinom i Anđelija Stojanović sa Marinom Brunelo.

Srpske šahistkinje imaju dve pobede u tri meča i zauzimaju 13. mesto, a sutra u 15 sati u četvrtom kolu igraju sa Poljakinjama.

Pogledajte još