SLEPCI: 5 signala koje muškarci NIKADA ne shvate

Muški i ženski mozak funkcionišu po sasvim različitim principima. Žene često daju znakove svojim muškarcima koje bi oni trebalo da pročitaju bez problema. Ali, kao što vam je verovatno poznato, to baš i nije uvek tako. Donosimo 5 uobičajenih i pomalo šaljivih situacija.

1. Žena rečima šalje dvosmislene poruke
ONA misli: Korišćenjem sugestivnih reči koketiram s njim i šaljem mu poruke da ga želim.

ON misli: Koristi tako čudne reči!

Muškarci uopšte ne primećuju ženske aluzije, zato što im vokabular potpuno drugačiji od onog koje žene koriste u komunikaciji sa pripadnicama nežnijeg pola. Oni traže očigledne signale. Ubacivanje sugestivnih reči u razgovor neće da mu pomogne u otkrivanju ženskih namera.

2. Žena zeva i glumi da je umorna
ONA misli: Dajem mu do znanja da mi je dosadno, na način da ne uvredim ljude oko sebe.

ON misli: Želi da ide da odspava, a ja ću da ostanem da se zabavljam.

Muškarci uvek traže praktična rešenja. Kada im žena kaže da je umorna, oni će to tako i da shvate! Jedini način da im da do znanja da se ne zabavlja je da im to direktno kaže.

3. Žena pokušava da na bezbolan način raskine vezu
ONA misli: Pristojna sam i obzirna, a opet sam mu dala do znanja da je među nama gotovo.

ON misli: Još uvek je zanimam.

Raskid nikada nije jednostavan. Jasno treba da kažete svoje namere i da ne ostavljate lažnu nadu. Konstrukcije tipa "privremene pauze" i "vreme za razmišljanje" mogu da budu pogrešno protumačene i muškarac će da veruje da još uvek ima šanse. Bolje je da mu bolno saopštite istinu, nego da ga navedete na pogrešnu misao.

4. Žena ga suptilno dodiruje
ONA misli: Koketiram s njim i koristim svaku priliku da ga pipnem, sklanjam mu nešto s majice i dodirujem rame kada ispriča dobru šalu.

ON misli: On zapravo ništa posebno ne misli.

Prve suptilne dodire neće ni da primeti. Kasnije shvata da je reč o koketiranju. Prve znakove koketiranja muškarci će gotovo sigurno da previde. Ali, treba da budete istrajni i da im date vremena.

5. Žena ćuti i gleda u drugom smeru
ONA misli: Ljuta sam i tako će on da shvati da nešto ne štima.

ON misli: Pa šta je sad?

Ćutanje je ženino najjače oružje, ali zapravo je reč o potpuno lošem načinu komunikacije koji ne razume nijedan muškarac. Ako vas nešto muči, to morate i da kažete jer u protivnom situacija postaje napeta i iritantna.

Nadlanu / izvor: stil.kurir

Pogledajte još