OTELA JE MOMKA NAJBOLJOJ DRUGARICI. I stigla je najgora moguća kazna

- Što je najgore, on se meni nije ni dopadao - počinje svoju priču ekskluzivno za portal Nadlanu M. - ali mi je oduvek bio intrigantan iz razloga što je bio jako povučen, nekako u svom svetu, a devojke su na to padale.

Školom je kao grom odjeknula vest da su povučeni momak i V. u vezi. I sama M. je bila šokirana, naročito zbog toga što njena najbolja drugarica nije htela da priča mnogo o tome. Ubrzo se “namestila” prilika da sazna šta to ima u tom momku, i zašto je baš od svih, odabrao njenu najbolju drugaricu. Maturska ekskurzija u Mađarskoj, na koju V. nije otišla, jer njeni roditelji nisu imali dovoljno novca.

Na krstarenju Dunavom M. je iskoristila priliku da mu priđe, i bolje se upoznaju, jer “na šta to liči da se zabavljaš sa mojom najboljom drugaricom, a ja ne znam ništa o tebi”. Pošto je kao i na svakoj maturskoj ekskurziji bilo obilje alkohola, po prirodi neposredna M. se još više opustila, kao i momak njene najbolje drugarice. Muzika, mrak, i žamor nisu bili dobar paravan - trenutak kada su se poljubili videli su svi.

Po povratku u Beograd o ovome je brujala cela škola, ne samo IV3, u koje su išle M. i V. Očigledno jako pogođena, V. o celom slučaju nije rekla ni reči. Vezu sa momkom nije nastavila, a sa dojučerašnjom najboljom drugaricom je prestala da razgovara. To se zbilo 1998 godine. Njih dve se nikada više nisu videle.

(old_image)


Svoju neverovatnu priču M. je podelila na jednom popularnom ženskom forumu, a uzevši u obzir kasniji zaplet, kontaktirali smo je zamolili za ispovest koja će svakako mnogima staviti prst na čelo.

Danas, 17 godina kasnije, M. ima 36 godina, i život rasparčan na deliće. Po završetku Akademije dramskih umetnosti uvek se odlučivala za povremene angažmane, što joj je ostavilo dovoljno prostora za zabavljanje i putovanja. Na jednom od njih se pojavio ON, tada ambiciozni advokatski pripravnik kome je na čelu pisalo da će postići mnogo. Usledila je veza koja je išla u jako lepom smeru, a paralelno sa tim, Njegova karijera je išla munjevitim usponom.

- Svesna sam gde sam grešila - nastavlja M. - umesto da uživam i budem “ja”, nastavila sam da glumim. Prepoznala sam se u terminu “enfant terrible” (nepodnošljivo derište, prim. aut.) koji smo toliko puta obrađivali na časovima drame i glume. A za tim nije bilo potrebe.

Izluđivan od devojke koja je i tu, a nije, koja ne zna šta hoće, a htela bi nešto, ujedno toliko neodoljive da se bez nje ne može živeti, On je zaprosio. No, mir nije došao ni sa brakom. Prvih par godina su uspevali da izglade nesuglasice odlaskom na neko putovanje, poklonima, seksom, izlascima, međutim, u jednom trenutku M. je shvatila da šta god da se desi, ili On uradi - nije zadovoljna.

(old_image)

- Upitala sam se da li ga uopšte volim. Ili sam u stvari zavolela tu sliku o njemu. Nisam znala da li želim da spasim brak ili da se ozbiljnije posvetim glumi. Zato sam mu rekla da se iseli iz stana dok ne odlučim šta ću - nastavlja svoju priču M.

A onda je usledio hladan tuš, hladniji od mlakih aplauza na kraju predstave. “I ja sam razmislio. Neću se vraćati. Poslaće ti iz moje kancelarije papire za razvod”, rekao je kratko i hladno nakon što je došao u stan po neke sitnice.

Nije prošlo dugo kad joj je stigao mejl u kom je obaveštava, da pošto će svakako saznati, bolje da čuje od njega da se ženi. Goreći od želje da vidi ko je “naslednica”, M. je danima visila na Fejsbuk profilima zajedničkih prijatelja čekajući fotografije sa svadbe. E tek tada je usledio šok, ravan onim iz latino sapunice.

- Od svih žena na ovom svetu, u ovom gradu, moj bivši muž je naleteo na moju bivšu prijateljicu, i baš u njoj našao srodnu dušu nakon kraha našeg braka.

M. kaže da nije besna i razočarana prvenstveno iz razloga što je ona stavila njihov brak na test, a ne ON. Još tvrdi da je x puta za ovih 17 godina poželela da se izvini V, ali to sada, u ovoj konstelaciji ne dolazi u obzir.

- Ispalo bi da tražim oproštaj svesna toga da me “Bog kaznio”, da je ona “pobednica” što uopšte nije istina. Ona je mog muža dobila nakon što je postao bivši, dakle, nema govora da mi ga je otela, a on je napokon dobio neku dobru dušu koja će da ga razume. Tako da je meni to sve, pravo da vam kažem, smešno. I upravo zato sam pristala da ispričam našu priču jer znam da će doći i do njih. Nek uživaju u životu, ja uživam još više.


Pogledajte još