Lords of the boards: Guano apes na Lake festu

Ove godine će se u Nikšiću održati jubilarni peti Lake Fest i to od 11. do 16. avgusta. Prva tri dana festivala će biti na platou Doma revolucije u samom centru Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele da upoznaju festival i zagreju se za veliku završnicu. Nakon ovog zagrevanja festival se seli na već svima poznatu glavnu binu na jezeru Krupac. Tamo će posetioce čekati izvođači iz regije, ali i čak tri velika inostrana benda. Prvi za sada potvrđeni headlinerje Guano Apes koji dolaze u sklopu turneje za aktelni album Offline.

Guano Apes zajedničku karijeru započeli su 1994. godine, a veliki muzički uspon postižu dve godine kasnije sa pesmom Open Your Eyes. Uz aktualni album Offline(2014.), objavili su još četiri studijska albuma: Proud Like a God(1997), Dont Give Me Names(2000.), Walking on a Thin Line(2003.) i Bel Air(2011.).

Na platou će nastupati manje i više poznati autorski bendovi iz celog regiona Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celts, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.


Foto: Promo