Oni su nekada vladali planetom: Džinovi Patagonije stižu u Budvu

Izložba “Džinovi Patagonije” koju je je širom sveta videlo preko milion ljudi, napokon stiže u Budvu. U jedinstvenom kulturnom, istorijskom i naučnom događaju posetioci će imati prilike da uživaju u periodu od 01.06. do 31.08.2015. godine.

Pored eksponata replika fosila skeleta u prirodnoj veličini koji su pronađeni na prostorima Patagonije (Južna Amerika, Argentina), posetioci će biti vraćeni u vreme istorije kroz brojne filmove i video materijale, a savremena 3D tehnologija dočaraće život dinosaurusa sa zanimljivog ali i edukativnog aspekta. Izložba je prilagođena svim uzrastima posetilaca, a za najmlađe je pripremljen i posebni deo u kome će kroz igru moći da upoznaju ove jedinstvene životinje, dok su slabovidima namenjeni displeji na dodir.

Deo izložbe koji će biti posebno zanimljiv je postavka fosila koji su pronađeni na teritoriji Crne Gore iz perioda kada su zemljom gospodarili dinosaurusi.

Krvoločni džinovi i bezopasne dobrice

Pre više od 180 miliona godina, u oblasti Patagonija u Argentini živeli su dinosaurusi, najveći kopneni organizmi.

Neke vrste dostizale su preko 20 metara. Iako su bili pravi džinovi, nisu svi bili opasni. Postojale su dve vrste: Tiranosaurusi sa velikim zubima i Diplodokus sa ogromnim repom i malom glavom. Bilo je velikih i sporih ali i malih i brzih. Bilo je krvoločnih ali i bezopasnih i mirnih. U doba mezozoika bilo je raznovrsnih životinja, zato ne propustite priliku da doživite deo istorije na ovoj jedinstvenoj izložbi u Budvi.