SAMO ZA DAME SA VELIKOM GUZOM: Ne samo da muškarci trzaju na vas već…

Čini vas privlačnijim

Muškarcima su žene s većom guzom privlačnije jer, vizuelno, to povećava zakrivljenost kičme što je, sa stanovišta evolucije, vrlo poželjna telesna karakteristika. Naime, žene koje se mogu pohvaliti većom krivinom u donjem delu leđa, u muškoj podsvesti deluju plodnije.

Velika guza – bolja intuicija

Istraživanja su pokazala da žene razvijaju snažan osećaj intuicijeu razdoblju puberteta, u vreme kada im se razvijaju i obline. Zbog toga mnogi teoretičari evolucije smatraju da postoji veza izmeđuemocionalne inteligencije i veličine zadnjice. Na to se može gledati i ovako – žene s velikom guzom i malim strukom privlače puno muškaraca zbog čega nužno razvijaju superiorne intuitivne veštine koje im pomažu da izaberu potencijalnog partnera.

Masno tkivo na zadnjici je bezopasno

Za razliku od naslaga tzv. belih masti u predelu stomaka (creva) koje mogu uzrokovati upale, visok pritisak i brojna druga oboljenja, zadnjice su “bogate” potkožnim žutim masnim tkivom koje u ovom delu tela ne može da stvori nikakve zdravstvene probleme.

Olakšava penjanje uz stepenice

Iako ste možda živele u uverenju da su mršavice gipkije kada su fizičke aktivnosti u pitanju, konkretno kod penjanja uz stepenice, žene sa većim zadnjicama su u prednosti. Kod penjanja uzbrdo važan je orkestrirani rad svih mišića donjeg dela tela, a najviše gluteus maksimusa tj. velikog mišića zadnjice koji je znatno slabiji kod žena sa zaravnjenom (malom) guzom.

Smanjuje osećaj gladi

U stražnjici su nataložene određene količine masti koje služe kao rezervno “gorivo” za organizam u trenucima u kojima ne možete da jedete, a gladni ste. Zato na svoju guzu gledajte kao na “zalihu hrane” koja vam pomaže da ne postanete nervozne u trenucima kada ogladnite, a niste u prilici da pojedete željeni obrok.

Štiti donji deo leđa

Male guze teže pokreću noge tokom hodanja i zbog toga snagu crpe od manjih mišića što često dovodi do bolova u leđima, a nekad čak i do grčeva u nogama. Žene koje se mogu pohvaliti bujnom pozadinom, pak, ne poznaju ove probleme.

Olakšava trudnoću

Za vreme trudnoće, žene neretko pate od bolova u predelu karlice koja se širi, što je posledica rasta stomaka. U toj situaciji velika zadnjica pravi “balans” sa prednjim delom i na taj način se smanjuje pritisak težine stomaka na karlicu.

Izvor: tvbest

Pogledajte još