Ubedljiva pobeda Čelsija, Stouk bolji od Totenhema

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu Blekburn sa 5:0 i tako preuzeli prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Čelsi je poveo autogolom Žila Živea u 20. minutu, a golove za "plavce" postigli su još i Frenk Lampard u 48. i 59. minutu iz jedanaesterca, Mikael Esjen u 52. i Didije Drogba u 64. minutu.

Večerašnji trijumf od 5:0 je najveća pobeda Čelsija protiv Blekburna u rivalstvu starom 102 godine.

Čelsi je sada prvi na tabeli sa 24 boda i ima dva više od Mančester junajteda, ali aktuelni šampion Premijer lige ima utakmicu manje. Blekburn je na 15. mestu sa 10 bodova.

Stouk siti pobedio je u gostima londonski Totenhem sa 1:0, golom Glena Vilana u 86. minutu i tako ostvario četvrtu pobedu u prvenstvu.

Fudbaleri Totenhema su u većem delu utakmice bili bolji rival, ali su u završnici meča ipak primili gol i propustili priliku da se, u slučaju pobede, izjednače na tabeli sa Mančester junajtedom.

Od 77. minuta Totenhem je igrao sa igračem manje, pošto se Aron Lenon povredio, a trener Hari Rednap je pre toga izvršio tri izmene. Četiri minuta pre kraja utakmice Vilan je postigao pobedonosni pogodak za goste, posle asistencije Rikarda Fulera.

Stouk je sada na devetom mestu na premijerligaškoj tabeli sa 15 bodova, dok je Totenhem ostao na trećoj poziciji sa 19 bodova.

Fudbaleri Vulverhemptona i Aston Vile odigrali su nerešeno 1:1. Ekipa iz Birmingema povela je u 79. minutu šestim golom u sezoni Gabrijela Agbonlahora, ali su domaći samo četiri minuta kasnije izjednačili preko Silvana Ibenksa Blejka, koji je bio precizan sa 11 metara.

Birmingem je pobedio Sanderelend sa 2:1 golovima Lijama Ridžvela u 38. i Džejmsa Mekfejdena u 48. minutu. Jedini gol za goste postigao je fudbaler Totenhema Skot Dan, koji je u 82. minutu savladao svog golmana.

Fudbaleri Vigana ostvarili su četvrti trijumf u Premijer ligi posle pobede na gostovanju protiv Barnlija od 3:1, dok su bez golova odigrali Hal siti i Portsmut.

Pogledajte još