Remi Reala, Atletiko i dalje u krizi

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Real Madrida odigrali su bez golova sa Sportingom iz Hihona i tako nastavili niz od tri utakmice bez pobede.

U ekipi Reala nije bilo Kristijana Ronalda, Gonzala Iguana, Karima Benzeme i Ruda van Nistelroja, pa su njihove zamene imale mnogo problema da stvore prilike za pogodak.

Najbliži postizanju gola bio je Brazilac Kaka koji je u 68. minutu odlično izveo slobodan udarac, ali je golman gostiju Huan Pablo Kolinas uspeo da izbaci loptu u korner. Solidnu priliku propustio je i Ćabi Alonso 10 minuta kasnije, kada je šutirao preko gola.

Ukoliko sutra pobedi Saragosu, Barselona će "pobeći" Realu na tri boda.

Fudbaleri Atletiko Madrida ponovo nisu uspeli da pobede, odigrali su sa Majorkom 1:1. Madridska ekipa nije uspela da iskoristi brojčanu prednost od dva igrača, pošto su Hosemi Gonzales i Ivan Ramis isključeni jer su u 26. i 51. minutu igrali rukom u šesnaestercu.

Domaći Atletiko poveo je u 52. minutu golom Dijega Forlana iz jedanaesterca, nakon što je isključen Ramis. Napadač "jorgandžija" mogao je ranije da dovede svoj tim u vođstvo, ali je u 27. minutu promašio penal.

Bod gostima doneo je Borha Valero u sudijskoj nadokandi vremena.

Fudbaleri Atletika su na prethodnih osam utakmica u prvenstvu pobedili samo jednom i nalaze se na 14. mestu sa sedam bodova. Uprava kluba je zbog toga u petak smenila Abela Resinu i na njegovo mesto postavila Kikea Sančesa Floresa, koji će biti predstavljen sledeće nedelje.

Pogledajte još