SVADBENI BONTON: Ovo ne smete raditi na tuđem venčanju

Donosimo vam listu stvari koje nijedan gost nikada ne sme da uradi na venčanju:

1. Da nazove mladu na dan venčanja

Mladenci su vam sigurno već dali uputstva o tome gde se i kada održava venčanje i obavestili vas o svim bitnim detaljima. Vaša obaveza je da sve potvrdite pre njihovog velikog dana, a ako ipak imate neke dileme, nazovite bilo koga osim mladenaca kako biste dobili informaciju koju tražite.

2. Žaliti se mladencima

Smestili su vas za isto sto s ljudima koje uopšte ne poznajete, hrana vam baš i nije dobro "legla" na želudac, nema papira u WC-u. U redu je, smete da imate prigovore, ali taj dan zadržite ih za sebe i ne zamarajte mladence njima.

3. Izostati bez najave

Naravno, ponekad se u životu dogode situacije koje su nepredvidive i zbog kojih sve morate da otkažete. Međutim, ako nekoliko nedelja pre venčanja znate da iz bilo kojeg razloga ne možete da prisustvujete venčanju, obavezno to javite mladencima. Ne čekajte poslednji dan kako biste ih obavestili o tome.

4. Nositi belo

Jedno od najstarijih pravila svadbenog bontona kaže da zvanice na venčanju ne smeju da nose belo kako ne bi zasenili mladu. Pridržavajte se tog pravila. Naravno, uvek postoje i izuzeci. Nekim mladama nije bitno da li će zvanice da nose belu odeću, pogotovo ako one same nemaju venčanicu iste boje. U tom slučaju sigurno će vam to napomenuti.

5. Objaviti da ste zaprošeni ili trudni

Glavne zvezde venčanja ipak moraju da budu mladenci, jer se taj dan slavi njihova ljubav. Svoje lepe vesti zadržite za sebe i podelite ih sa svima neki drugi dan.

Pogledajte još