Winexpo 09

Jesenji međunarodni festival vina Winexpo 2009, koji će se održati u četvrtak i petak, 5. i 6. novembra ove godine, u Srpskom narodnom pozoristu - klub Trema

Klub "Trema" nalazi se u sklopu pozorišta od njegovog osnivanja, davne 1861. godine, a kulturnu scenu Novog Sada nemoguće je zamisliti bez ovog kluba, koji svojim prijatnim ambijentom, opuštenom atmosferom, biranim dešavanjima i muzikom, privlači profilisanu publiku. 

Ulaznice će se kupovati na samom ulasku na festival, pri čemu će se uz kartu gratis dobiti i vinska čaša sa nazivom festivala i Katalog Izlagača. Cena ulaznice će biti kao i prošle godine 500 dinara i uz nju posetioci će moći neograničeno da degustiraju sva vina koja će biti izlagana.

Da bi ugođaj bio celokupan, ove godine će, kao novina na festivalu, četiri različita restorana ponuditi hranu sa svog menija, koja najbolje ide uz vino. Prve večeri će dva restorana ponuditi hranu koja će ići uz belo vina (riba i italijanska hrana), a drugo veče dva restorana hranu uz crveno vino (nacionalna kuhinja i indonežanska hrana). 

Takođe, degustiranje hrane uz vino će biti besplatno (sve je uračunato u cenu ulaznice). Više informacija na sajtu festivala www.winexpo.rs 

Izvor: VisitSerbia.org
26. oktobar

Pogledajte još