LA POP: Ariel Pink za vikend u Beogradu

Ovaj ekscentrični umetnik, muzičar, zaštitino lice modne kuće YSL obeležio je bedroom-pop čitave protekle dekade. Takođe na njegovu listu uspeha se može dodati i nedavna saradnja sa Majli Sajrus. Takođe je nedavno završio muziku za film "Heaven Knows What".

Presudan momenat u njegovoj karijeri bio je oktobar 2004. kada je objavio album "The Doldrums", koji je označio početak nečega što će se kasnije u najtvrđjem krugu Pinkovih poklonika zvati - "The Ariel Sound". A 100% autentičan "Ariel Sound" ili ne, ovaj album kao i sledeća dva "Worn Copy" i "The House Arrest", imaće presudan uticaj na to da do kraja prve decenije 21. veka svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi talas "Lo-fi" izvođača - "Bedroom-pop", kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala muzička kritika.

Njegovdrugi studijski album za 4AD - "Mature Themes" iz 2012. doživeo je još veći uspeh ipovod za turneju i album "Pom Pom" koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine. Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju, je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti kao i da ovoga puta u pratnji ima čak 6 članova benda.

Pogledajte još