KUDA VODI OVAJ PUT: Partibrejkersi večeras na Mikseru

U okviru Mikser Talks programa sledi nastavak urbanističke konferencije, “Uputstva za humani grad”. O značaju participacije građana u urbanističkom planiranju danas će govoriti Milutin Folić, gradski urbanista Grada Beograda, Elvan Dajko, arhitekta sa albanskog Polis Univerziteta, Bettina Kraus sa Univerziteta Kotbus, Korona Geštau iz Kancelarije za urbanu obnovu grada Beča i Igor Marsenić, umetnik i gradski savetnik za redizajniranje glavnog gradskog trga u Šapcu. Pored toga, goste House-a očekuju izložbe “Lokalni izazovi u globalnom društvu”, sa Bijenala Javnog Prostora u Rimu i “Deca i grad”, urbanistički predlog za savsko priobalje.

U Design Hub-u, posetioci će moći da čuju predavanje vrhunskih svetskih stručnjaka iz ove oblasti. Svoja iskustva će se beogradskom publikom podeliti Karl Wong, sa PolyU Univerziteta iz Hong Konga, kao i italijanski industrijski dizajner i strateg, Ezio Manzini.

Radovi kolektivne izložbe “Black Box” izloženi su šrom savamalskog kvarta (Travnička ulica, zelena površina ispred MH, Mikser house, G12 Hub, Španska kuća, Braon garaža) od 18 časova. Instalacije predstavljaju kreativan odgovor na osećaj skučenosti koji simbolizuju crne kutije, a među mnogobrojnim autorskim rešenjima mogu se videti kompleksne multimedijalne instalacije i svedene mikro-intervencije.

Tokom čitavog dana, posetioce svih uzrasta očekuju zanimljiva predavanja i radionice. Galerija 12 HUB će u okviru EDU programa ugostiti domaće i svetske predavače i umetnike, dok će na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost najmlađi imati priliku da se druže, uče i kreativno izraze kroz bogati sadržaj Mikserovog “Kids & Teens” programa.

Drugo festivalsko veče nudi ponešto za posetioce svih umetničkih afiniteta. Ljubitelji savremenog plesa uživaće u performansu “Step In Time”, mađarskog plesnog dua, Bodylotion Co-dance u Mikser House-u, dok će u Španskoj kući projekcije filmova “Živan pravi pank festival” i “Dodir greha” zasigurno oduševiti beogradske filmofile. Muzičko veče na Open Stage-u započinje bend Straight Mickey And The Boyz, a potom sledi i nastup kultnog rok benda, Partibrejkersi. Dobru energiju garantuje i niški kvartet, Eyot koji će kvalitetnim jazz zvukom animirati publiku u Mikser House-u.

Posetioci Mikser Festivala moći će da uživaju u zanimljivim sadržajima u čitavom komšiluku. Tokom dana je na ulicama Savamale otvoren Mikserov Bazar, a za dinamično veče pobrinuće se naši savamalski prijatelji (Ben Akiba, Berliner, Čorba Kafe, Mladost/Ludost/Radost, Tranzit, Prohibicija, KC Grad, Monsun ,Dvorištance i Zavod) koji su spremaju specijalne programe za vreme trajanja festivala.


Pogledajte još