Radnički izgubio od Budućnosti

KRAGUJEVAC, 25. oktobra 2009. (Beta) - U četvrtom kolu Jadranske lige košarkaši Radničkog iz Kragujevca izgubili su u hali Jezero od podgoričke Budućnosti sa 55:82.

U Radničkog iz Kragujevca najefikasniji su bili  Danilo Mijatović sa 12 i Mladen Pantić 11 poena. Sa druge strane tim Dejana Radonjića predvodili su Marko Simonović sa 12, Goran Jeretin sa 11 i Nemanja Gordić sa 10 poena. 

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je novinarima posle utakmice da je domaća ekipa podbacila i da je protivnik bio mnogo bolji tim kome se bilo teško odupreti.

"Budućnost je snažna u odbrani i pokazala je večeras svoj kvalitet. Mi smo pokazali nervozu, igrali smo mnogo glupo i neskoncentrisano. Jako slabo smo odigrali u odbrani i u prenosu lopte", rekao je Nikolić.

On je dodao da je Radnički imao i problem sa malim fondom igrača, pošto su dvojica igrača koji mnogo znače timu, povređena.

Razlika u poenima, dodao je Nikolić, odražava koliko je ekipa Budućnosti večeras bila bolji tim.

Nikolić je izrazio očekivanje da se greške iz utakmice sa Budućnošću neće ponoviti u narednom meču sa Crvenom zvezdom.

"Verujem da nećemo biti neskoncentrisani kao večeras, nećemo se predavati, igraćemo protiv Zvezde koliko možemo", rekao je Nikolić.

Šef stručnog štaba Budućnosti Dejan Radonjić rekao je na konferenciji za novinare da je njegova ekipa večeras igrala jako dobro i kvalitetno u fazi odbrane.

"Igrali smo dobro, skoncentrisano i odgovorno i u prvom poluvremenu je već napravljena razlika koja nam je omogućila da iskontrolišemo meč do kraja", kazao je Radonjić.

On je, međutim, dodao da ima dosta prostora za dodatne analize jer podgorički tim već u sredu očekuje veliko iskušenje i drugi meč protiv nemačke ekipa Broze Basket iz Bamberga u kvalifikacijama za ULEB kup. 


Rezultati 4. kola: 

Partizan - Hemofarm 84:80, 67:67 

Radnički - Budućnost 55:82 

FMP Železnik - Zagreb 81:86 

Olimpija - Crvena zvezda 94:76 

Cedevita - Bosna 83:76 

Cibona - Helios 98:66

Široki - Zadar 83:70 

Tabela: Cibona 4-0, Zagreb 3-1, Olimpija 3-1, Zadar 2-2, Cedevita 2-2, Helios 2-2, Partizan 2-1, Budućnost 2-2, Radnički 2-2, Široki 1-3, Bosna 1-3, FMP Železnik 1-3, Crvena zvezda 1-3, Hemofarm 1-3.

Pogledajte još