Prvi BG sajam umetničkih škola i profi orijentacije

Učenici završnih razreda osnovne škole, ali i ostali zainteresovani đaci ovako mogu na jednom mestu da se upoznaju sa srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima, kao i da se informišu o mogućnostima za zapošljavanje u određenom zanimanju. Maturanti ovih škola mogu se opredeliti za zapošljavanje nakon završetka obrazovanja, iskoristiti odličnu prohodnost na različite fakultete, a jedan od mogućih izbora je i rad uz nastavak obrazovanja. Na štandovima škola biće predstavljeni radovi učenika i programi sekcija.

Psiholozi Nacionalne službe za zapošljavanje pružiće stručnu podršku osnovcima koji se opredeljuju za buduće zanimanje. Pored „Vodiča za osnovce“, na štandu NSZ biće dostupne dve nove aplikacije - igrica „Karijerno putovanje“ i informator „Šta da učim, šta da radim“. Zainteresovani učenici imaće priliku da se uključe u radionicu „Na putu izbora zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju svoja profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Na štandu Privredne komore Srbije, kao i na jednoj od prezentacija učenici će imati priliku da se upoznaju i sa projektom uvođenja dualnog modela obrazovanja u obrazovni sistem Srbije, čiji je cilj oživljavanje zanatskog obrazovanja, a naročito intenziviranje permanentne saradnje škola i privrede.

Pogledajte još